Rusia trece la măsuri de austeritate din cauza crizei provocate de scăderea preţului petrolului

Internaţional / 16 ianuarie 2016

Rusia trece la măsuri de austeritate din cauza crizei provocate de scăderea preţului petrolului

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunţat vineri că toate ministerele şi structurile statale vor fi nevoite să taie din cheltuieli şi să-şi reducă personalul pentru a face faţă crizei prin care trece Rusia, transmite agenţia EFE.

El a cerut tuturor instituţiilor publice să prezinte propuneri pentru diminuarea bugetului fiecăreia şi a numărului de angajaţi. Medvedev a mai precizat că implementarea unor proiecte va fi amânată sau anulată. De asemenea, pentru a aduce noi venituri la buget, urmează să fie scoase la privatizare unele societăţi de stat.

Premierul rus a vorbit şi despre importanţa unor măsuri menite să reducă dependenţa Rusiei faţă de evoluţia preţului petrolului, produs care împreună cu gazele naturale (al căror preţ este corelat cu cel al petrolului) asigură cea mai mare parte a exporturilor Rusiei şi jumătate din încasările la buget.

De altfel, scăderea puternică a preţului petrolului pe pieţele internaţionale, preţ care a ajuns la 30 de dolari barilul, este principala cauză a crizei economice prin care trece Rusia, afectată de asemenea de sancţiunile adoptate împotriva ei de statele occidentale pentru destabilizarea Ucrainei, notează Agerpres.

Guvernul de la Moscova şi-a construit bugetul bazându-se pe un preţ al petrolului de circa 50 de dolari barilul. Prin urmare, scăderea cotaţiilor petrolului mult sub acest prag este de natură să destabilizeze serios finanţele publice ale Rusiei.

Premierul rus nu a exclus posibilitatea ca preţul petrolului să scadă şi mai mult, mai ales ca urmare a apariţiei unor noi exportatori, cum este Iranul.

Kremlinul a confirmat ulterior că reducerea cheltuielilor va afecta inclusiv Administraţia Prezidenţială, sistemul judiciar şi agenţiile federale.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Reduc cheltuieli oameni dar lupta in Siria.

    Criza economica prin care trece Rusia a avut efect si asupra troll-ilor postaci, acestia fiind concediati in numar mare de vreme ce numai posteaza nimeni mesaje pro-kremlin!

    1. In schimb numarul cretinilor care ii pupa in fund pe americani e in crestere continua, in timp ce Romania a a ajuns colonie americana.

      0,3 lei postarea ar putea parea putin pentru comentatorii de limba romana. Pentru basarabeni vorbim deja de o prima de instalare. :D Deci, troll-ii postaci basarabeni, limbile de igienizarea a băsăilor care au furat Româna pe următorii 40 de ani, sunt anti-kremlin. Oh... da... ce fericire.

      stind strimb si judecind drept, si din experienta ultimelor sute de ani, "pretenia" cu rusia a fost cea mai paguboasa. nici cu tarile occidentale n-a fost cinestiece, asa ca hai sa mai incercam si prin alte parti. sintem prea mici ca sa ne batem cu pumnul in piept!

      Mi-e teamă că tot strâmb judeci sau nu înțeleg eu.

       

      Dacă pui în ghilimele "prietenia" înseamnă că te referi la ostilitatea. Și vrei să spui că ostilitatea față de Rusia ne-a fost păguboasă. Sunt de acord cu acest lucru. Dacă vrei să spui că am fost prieteni și asta ne-a costat ... nu prea știu când am fost prieteni. Poate în perioada de dinainte de 1848. 

       

      Perioada începutului de sec XIX este EXTREM de importantă în Franța pentru începerea unei campanii naționale rusofobă. În timpul și după războaiele lui Napoleon contra Rusiei, Franța a promovat o politică de stat rusofobă cu tot ce trebuie: propagandă mincinoasă, documente false, tot. Această politică și propagandă a dus la alinierea Franței împotriva Rusiei și de partea Turciei în războiul Crimeei. 

      De ce a făcut Franța asta? Franța era Republică după Revoluția Franceză. Iar condusă de Napoleon, avea intenții imperiale. Teza la baza expansiunii era credința. Se dorea reprezentanta țărilor creștine din imperiul turc. Dar asta se dorea și Rusia (care era și mai aproape de noi, regional). În România a pătruns curentul revoluționar la 1848, cu ideile franceze de modernitate dar și cu portretizarea regimului monarhic rus ca unul reacționar, ultra-conservator și un obstacol contra progresului. Atunci a pătruns retorica antirusă în România și nu a mai plecat niciodată. În schimb, ne-a făcut foarte mult rău. 

      au dus la alinierea

    Criza românească din 2010.

     

    2009 - alegerile lui băsescu interziceau orice fel de reforme; statul român se îndrepta spre dezastru iar băsescu dădea pomeni electorale. 

     

    24 mai 2010: FMI vine la București și rezultă anunțul lui băsescu. 

    "Statul arata asa ca un om foarte gras care s-a catarat in spatele cuiva subtirel, iar asta e economia!" 

    - "Reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din Romania cu 25 %" 

    - "Aceasta masura trebuie luata de la 1 iunie." 

    - "Veniturile obtinute de la Stat vor fi impozitate cu procente foarte mari." 

    - "Ajutorul de somaj se reduce cu 15%" 

    - "Este previzibila o reducere a pensiilor cu 15%." 

    - "Se va proceda si la reducerea masiva a subventiilor." 

     

    Rezultatul concret este că măsurile au fost adoptate de la 1 iulie, fără nicio dezbatere publică. Doar un proces la Curtea Constituțională care a respins tăierea pensiilor ca neconstituțională, dar acest eveniment doar a întârziat aplicarea din iunie în iulie. 

     

    Trolli rusofobi, probabil că numiți asta democrație occidentală. Foarte bine. Furtul de la Hidroelectrica a continuat fără probleme. Ca de altfel, tot furtul din economia românească. 

     

     

    Să vedem cum se desfășoară chestiunea în Rusia. 

     

    5 mar 2015: Guvernul de la Kremlin face o propunere de buget pentru anii 2016-2017. Această propunere include o reducere a cheltuielilor bugetare cu 10%. 

     

    Medveded: "Changes were made to most spending items. That said, I would like to emphasis right away that social commitments, i.e. the payment of pensions, benefits, subsidies, and compensations, will remain intact. This is a priority for the Government and it must be honoured. 

     

    In this challenging environment, it is extremely important to support people, above all, those who are in need of special care from the government, such as families with many children, seniors, and people with disabilities. It is for this reason that we decided not to cut Social Policy spending and even increased it by almost 6 percent. 

     

    Pensions have already been adjusted for last year’s inflation effective February 1, 2015. Up to 16 billion roubles will be channelled into providing medicines to beneficiaries of state social assistance, as well as compensating expenses on imported medicines due to changes in the currency exchange rate. 

     

    Spending on modernisation of regional preschool education will also be maintained along with state funding aimed at enhancing the competitiveness of the leading universities. 

     

    The main objective is to improve the availability of financial resources for those who work in the real economy, to keep incentives in place for business development and the creation of new manufacturing facilities, so that companies are able to take out the loans they need using state guarantees. The volume of state guarantees when taking out loans for project financing will be increased to 60 billion roubles. Investment projects will also benefit from this." 

     

    Siluanov: "In order to achieve the 5% spending cut in real terms, we have reduced spending on state programmes by 10%. Every ministry and agency has worked on streamlining state programmes by fine-tuning various expenditures and evaluating their priority. " 

     

    Adică, mediul economic este foarte dificil din cauza scăderii prețurilor la nivel global, efect amplificat de sancțiuni. Pensiile vor fi indexate cu 6%. Sprijinul pentru familiile defavorizate va fi menținut. Se va continua compensarea medicamentelor și a asistenței sociale. Se va menține modernizarea educației preșcolare regionale precum și finanțarea programelor de îmbunătățire a competitivității universităților. Sprijinul pentru mediul de afaceri și pentru cei care lucrează în economia reală este de asemenea important. Statul va mări la 60 mld ruble valoarea garanțiilor de stat pentru finanțarea împrumuturilor acestora. 

     

    Siluanov spune că statul își va reduce bugetul cu 10%. Fiecare minister și agenție va lucra la evaluarea propriilor priorități. 

    Ei bine, trolli rusofobi, așa se procedează într-un stat normal la cap, se propune, se dezbate, se anunță cu un an înainte (nu 2 săptămâni), se sprijină categoriile defavorizate. Situația României din 2010 a arătat mai a dictatură și a stat aservit unui singur om (băsescu) decât Rusia de astăzi. Bălăciți-vă cu spor în noroiul românesc și grohăiți a mulțumire. 

    1. ... da' ce nici Medvedev nici Siluanov nici putin nu-s dispusi sa admita e ca coruptia in Rusia e mai ceva ca la noi. Chestie care, in momentul in care foamea le va da crampe, o sa saboteze puternic orice bune intentii ar avea guvernantii. Asa ca io pe declaratii si-atat n-as pune mare baza. Mai ales in conditiile in care si strategia declarata e cam gaunoasa (investesti in gradinite si universitati de top, da' lasi de izbeliste invatamantul primar si mediu, desi cresti pensiile, si de sanatate nu zici nimic), io nu-s optimist in privinta Rusiei pana nu vad si acolo ceva eforturi de initiere a unui stat de drept.

    Pentru CC. Daca si Rusia e stat normal... Sunt sigur ca va fi o dezbatere publica. ONG - uri o gramada, popor , vox populi... Ma lasi... Si dupa ce rubla s-a devalorizat cu 50% si preturile s-u dublat , in special la alimente, 6% la pensie e o super realizare . Asta Doar asa, ca am vrut sa ocup o alta tara cu Omuleți verzi datorită pericolului de occidentalizare si democratizare a tării. I love this country!

    1. Nu s-au dublat în Rusia. La noi s-ar fi dublat pentru că prostimea mănâncă doar mere poloneze. Vrei prețuri?

       

      Pui întreg ruble/kg: 78 (2015), 82 (2016) 

      Cafea ruble/100gr: 89 (2015), 79 (2016)  

      Sfeclă roșie ruble/kg: 5 (2015), 7 (2016) - cea din Belarus costă 30 ruble 

      Pâine albă ruble: 5 (2015), 7 (2016) 

      Morcovi rusești 20 ruble, din Israel 100 ruble. 

      Da, mărfurile din import sunt semnificativ mai scumpe. Dar sunt ușor înlocuite de cele rusești (acolo unde există). În Rusia s-a pus în mișcare în 2014 industria agricolă. Are nevoie de 2-3 ani pentru stabilizarea producției. 

      Există ONG-uri, doar că nu sunt plătite de Soros și de Departamentul de Stat American. Ceea ce este dreptul lor.

       

      Există dezbatere publică, măi neștiutorule. De exemplu, acum se discută despre ridicarea vârstei de pensionare care a rămas cea mai mică din Europa. Și trebuie echilibrat bugetul de pensii (pensia medie în Rusia este de cam 840 de lei). S-a dezbătut cum, dacă, în ce fel. Propunerea care pare a câștiga este de creștere cu 6 luni în fiecare an, până atinge 63. 

      BTW, omuleții verzi au reprezentat o manevră genială a rușilor. Pare că te oftici că nu procedează cum fac americanii cu sancțiuni și cu bombardamente ilegale. Dar rușii aveau dreptul prin acordul cu ucrainienii să aibă acele efective în Crimeea. Care Crimeea a fost, este și va fi a lor FOREVER. 

      Lupta americanilor cu ONG-urile? Sau asta nu se transmite acolo? Că de unde să îți iei tu clișeele pe care le scrii?

       

      The Foreign Agents Registration Act (FARA) is a United States law (22 U.S.C. § 611 et seq.) passed in 1938 requiring that agents representing the interests of foreign powers in a "political or quasi-political capacity" disclose their relationship with the foreign government and information about related activities and finances. The purpose is to facilitate "evaluation by the government and the American people of the statements and activities of such persons." The law is administered by the FARA Registration Unit of the Counterespionage Section (CES) in the National Security Division (NSD) of the United States Department of Justice.[1] As of 2007 the Justice Department reported there were approximately 1,700 lobbyists representing more than 100 countries before Congress, the White House and the federal government. 

       

      Selective enforcement[edit] 

      Although the act was designed to apply to any foreign agent, in practice FARA frequently is used to target countries out of favor with an administration.[27] This was stated by the Irish Northern Aid Committee in legal filings[28] and described in the Washington Report on Middle East Affairs in the case of associates of the Kashmiri American Council as compared to earlier treatment of the American Zionist Council.[29] The 1980s Federal Bureau of Investigations operations against the Committee in Solidarity with the People of El Salvador also allegedly was based on selective enforcement of FARA.[30] It has been noted that during the same period it investigated CISPES, the FBI ignored possible FARA violations like Soldier of Fortune Magazine running back cover advertisement to help the Rhodesian national army recruit fighters.[31] 

      In the 1950s President Eisenhower's administration repeatedly demanded the leaders of the American Zionist Council register as "agents of a foreign government."[32] In November 1962 Attorney General Robert F. Kennedy's Department of Justice ordered the American Zionist Council to register as a foreign agent because of FARA violations alleging it was being funded by the Jewish Agency for Israel and acting on behalf of Israel. Under pressure from the Israel lobby and the President Lyndon B. Johnson administration, the Department of Justice later withdrew its demand.[24][33] 

      The American Zionist Council was reorganized as the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC). In 1988 former Senator William Fulbright in the 1970s and former senior CIA official Victor Marchetti, unsuccessfully petitioned the Department of Justice to register the lobby under the Act.[34] 

      The 2005 case of United States v. Franklin, Rosen, and Weissman against United States Department of Defense employee Larry Franklin and American Israel Public Affairs Committee policy director Steven Rosen and AIPAC senior Iran analyst Keith Weissman[35][36] raised the possibility that AIPAC would come under greater scrutiny by the Department of Justice. While Franklin pled guilty to passing government secrets to Rosen and Weissman, as well as to an Israeli government official,[37][38] the cases against Rosen and Weissman were dismissed and no actions against AIPAC were instituted.[34] 

      Cred ca ai investit la rusi.

      Dormi mai linistit. 

      Cu elemente de la americani, de la europeni occidentali, titluri de stat românești și ceva expunere prin Asia (fără China).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb