S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Transgaz de la negativă la stabilă

Companii #Energie / 9 august 2014

S&P a îmbunătăţit perspectiva ratingului Transgaz de la negativă la stabilă

Agenţia de rating Standard&Poor's a confirmat ieri calificativul Transgaz Mediaş pentru datoriile pe termen lung la nivelul BB şi a îmbunătăţit perspectiva acestuia de la negativă la stabilă, instituţia considerând că a avut loc o stabilizare a cadrului de reglementări, care nu va slăbi generarea fluxului de numerar, transmite Mediafax.

S&P arată că, recent, au avut loc mai multe modificări ale reglementărilor, care susţin ratingul Transgaz, printre care recunoaşterea unor venituri realizate prin îmbunătăţirea eficienţei în perioada în care erau în vigoare reglementările anterioare şi creşterea componentei de capacitate în tarif, anul trecut. Creşterea componentei de capacitate a generat o majorare semnificativă a veniturilor în 2013.

În iulie, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat venitul reglementat, venitul total şi tariful de transport pentru activitatea de transport al gazelor naturale prin Sistemul Naţional de Transport, pentru perioada 1 august 2014 - 30 septembrie 2015.

S&P consideră că profilul de risc al Transgaz este slab, având în vedere competitivitatea scăzută a companiei, din cauza cadrului de reglementări. În opinia agenţiei, reglementările din ţara noastră pentru sectorul distribuţiei gazelor naturale sunt încă impredictibile şi (în afară de progresele recente) susţin ratingurile companiilor mai puţin decât alte jurisdicţii.

Poziţia S&P include şi evaluarea unui nivel moderat de risc de ţară, care reflectă faptul că operaţiunileTransgaz se desfăşoară doar în România.

Perspectiva stabilă reflectă opinia că Transgaz va putea să obţină rezultate operaţionale şi financiare solide în următorii doi sau trei ani, iar compania (controlată de stat în proporţie de 58,5097%) va rămâne ferită de intervenţii politice negative, legate de modificarea mediului macroeconomic sau fiscal naţional.

De la începutul anului, preţul unitar al titlurilor Transgaz a crescut cu 11,5%, de la 185,4258 lei la 206,7645 lei. Minimul a fost atins pe 4 februarie (180,0097 lei/acţiune), iar maximul pe 25 iulie (209,974 lei/acţiune). Ieri, titlurile TGN au închis în scădere cu 0,43% şedinţa de tranzacţionare pe BVB, până la preţul unitar de 206,8 lei. La acest nivel, capitalizarea societăţii este de 2,43 miliarde lei (547,55 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb