Safetech Innovations intenţionează să atragă 8 milioane de lei de la investitorii BVB pentru finanţarea extinderii în Marea Britanie şi SUA

J.P.
Piaţa de Capital / 15 iunie 2021

Safetech Innovations intenţionează să atragă 8 milioane de lei de la investitorii BVB pentru finanţarea extinderii în Marea Britanie şi SUA

Safetech Innovations, o companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă intenţia de a atrage 8 milioane de lei de la investitorii BVB pentru a-şi finanţa extinderea pe piaţa britanică şi cea americană. Decizia privind efectuarea majorării capitalului social va fi supusă votului acţionarilor la Adunarea Generală a Acţionarilor programată să aibă loc în data de 19 iulie 2021, conform unui comunicat remis redacţiie.

"Criza sanitară ne-a învăţat că putem realiza tot ceea ce ne propunem cu un plan şi o strategie bine stabilită. În tot acest timp, ne-am adaptat şi am implementat toate măsurile tehnice şi organizaţionale, astfel încât, 95% din serviciile şi soluţiile de securitate cibernetică din portofoliu nostru pot fi furnizate şi implementate de la distanţă. Aceasta înseamnă că suntem pe deplin capabili să deservim clienţi din toată România, dar şi de oriunde în lume. De la listarea pe piaţa AeRO, am fost abordaţi de numeroase fonduri de investiţii internaţionale, dispuse să finanţeze expansiunea noastră la nivel global. Considerăm acest lucru ca fiind un semn în privinţa existenţei unei oportunităţi semnificative în piaţă, dar ne dorim ca investitorii locali să fie cei care profită de beneficiile acestei dezvoltări," a declarat Victor Gânsac, CEO, Safetech Innovations. 

Odată cu capitalul atras, Safetech intenţionează să înfiinţeze două filiale - una în Londra, Marea Britanie şi alta în Reston, Virginia, SUA. În ambele companii, cel puţin 67% din capitalul social va fi deţinut de Safetech Innovations SA, iar restul capitalului social va fi deţinut de o societate cu răspundere limitată înregistrată în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Astaria Sec Ltd. Astaria Sec Ltd este un start-up local deţinut de Anca Stancu, care va conduce operaţiunile Safetech International în străinătate.

În prima fază, planificată să aibă loc în primul semestru al anului 2022, Safetech va deschide o filială în Marea Britanie, unde piaţa de securitate cibernetică valorează peste 9 miliarde de lire sterline, iar 62% dintre companii îşi externalizează activitatea de securitate cibernetică. Este o piaţă matură în care 57% dintre companiile mici şi mijlocii îşi informează în mod regulat Consiliul de Administraţie cu privire la situaţia privind securitatea cibernetică a companiei, iar 52% dintre acestea efectuează teste de penetrare. De asemenea, peste 30% dintre IMM-urile din Marea Britanie efectuează evaluări anuale ale riscului cibernetic şi majoritatea companiilor deţin un fel de evidenţă digitală ale acestora. Mai mult, guvernul britanic oferă numeroase stimulente pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare şi există o cooperare puternică între sectorul public şi cel privat în domeniul securităţii cibernetice.

În cea de-a doua fază, planificată pentru a doua parte a anului 2022, Safetech va deschide o filială în Reston, statul Virginia, unde se află clusterul de inovare, care cuprinde 8.700 de companii de tehnologie şi unde sunt situate peste 530 de companii de securitate cibernetică. Reston este situat în imediata apropiere a zonei metropolitane Washington DC, care ocupă primul loc în SUA în ceea ce priveşte numărul analiştilor de securitate, cu peste 105.000 de angajaţi care lucrează în domeniul securităţii informaţiilor. Safetech intenţionează să dezvolte o reţea extinsă de distribuţie în SUA prin colaborarea cu alte companii de securitate cibernetică, IMM-uri locale şi cu marii integratori. Obiectivul pentru următorii trei ani este ca reţeaua Safetech să ajungă la cel puţin 20 de revânzători.

Safetech Innovations intenţionează să atingă o cifră de afaceri pe pieţele externe de 6 milioane de euro la 3 ani de la intrarea pe aceste pieţe, împărţită în mod egal între cele două pieţe. Produsele cheie care urmează să fie comercializate de companie pe piaţa din SUA sunt platforma iSAM a Safetech Innovations, precum şi soluţiile de monitorizare a securităţii cibernetice 24/7 livrate prin intermediul echipei Safetech Computer Emergency Response Team (CERT).

Pentru a finanţa extinderea, Safetech intenţionează să emită 1 milion de acţiuni noi, de la 15.625.000 acţiuni la 16.625.000 acţiuni cu o valoare nominală de 0,2 lei. Operaţiunea de majorare a capitalului social este programată să înceapă în septembrie 2021, după plata dividendelor în numerar şi a acţiunilor gratuite către acţionarii companiei, care va avea loc în data de 27 iulie. Noile acţiuni vor fi oferite investitorilor în două etape. În prima etapă, acţionarilor existenţi li se vor oferi drepturile de preferinţă pe baza cărora vor putea cumpăra acţiuni SAFE nou emise cu o reducere de 25%. Toţi acţionarii care deţin acţiuni SAFE la data de înregistrare, şi anume, 31 august 2021, vor primi drepturi de preferinţă egale cu numărul de acţiuni deţinute. Pentru a cumpăra o nouă acţiune SAFE, acţionarii vor trebui să aibă 15,625 de drepturi de preferinţă. Acţiunile care nu sunt subscrise în prima fază vor fi oferite către 149 de investitori în cadrul unui plasament privat. În plasamentul privat, acţiunile vor fi oferite la 105% din preţul din etapa 1.

În primele trei luni ale anului 2021, Safetech Innovations a înregistrat venituri din exploatare de 6,5 milioane lei, în creştere cu 162% faţă de anul trecut, o cifră de afaceri de 4,4 milioane lei, cu peste 116% comparativ cu anul 2020 şi un profit net de 284 mii de lei, cu 190% mai mult faţă de anul precedent. Creşterea veniturilor din primul trimestru al anului 2021 a fost determinată în primul rând de o majorare cu 343% a veniturilor din soluţiile de securitate - întreţinere, asistenţă şi implementarea soluţiilor de securitate. Veniturile din serviciile de securitate au crescut cu 11%, ajungând la 1,6 milioane de lei. Compania estimează că cifra de afaceri în 2021 va ajunge la 20 de milioane de lei, profitul net atingând un maxim istoric de 4,5 milioane de lei în contextul cererii tot mai ridicate pentru soluţii de securitate cibernetică.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. In loc sa faca toate imbarligaturile alea ”ia dividentu da-mi banu, ia dreptu de preferinta vinde-l sau subscrie etc” date de inregistrare de vanzare de cumparare de tinut minte etc nu mai bine vindeau domnii majoritari cate 3%? !

    1. Nu

      astea sunt noile manevre de imbrobodit lumea pe bursa.sunt gandite de niste consultanti care se cred foarte buni pe pietele de capital,dupa ce au esuat in posturi caldute la BVB.

      o sa se sparga putregaiul asta prin care isi cumpara unii altora actiunile cu banii luati de la investitorii prostiti ca se va dezvolta societatea 

      ia priviti BNET ce-a patit de cand s-au prins actionarii ca aia fac petrecere pe banii lor,isi dau actiuni gramada,cumpara prin plasamente sau companii aiurea care nu aduc nimic pozitiv-se rupe vraja,sa vedem la ce pret mai subscriu omaneii data viitoare 

      sau HUNT unde s-a trezit ala ca e mare investitor pe burse,face speculatii cu banii din majorare looooollllll 

      de aia cer ei bani,ca sa joace la pacanele pe AERO!

      in curand cred ca aplica direct modelul de succes FNI cu mers la intelegere si supraevaluat masiv actiuni nelichide ca sa dea profit in portofoliu(si asa sa faca iar majorare) 

      Putregaiul asta se va sparge doar atunci cand se va opri muzica de pe extern, poate abia peste 2-3 ani. Pana atunci dansam, caseta mai are ceva banda.

      Aveti si nu aveti dreptate. Aveti dreptate cu "putregaiul" dar face parte din joc. Nu aveti dreptate cand " incriminati" strategia : capitalizarea unei parti a profitului cu "gratuite"(care de fapt nu sunt gratuite), majorari de capital prin aport de numerar cu sau fara prima, reevaluari...Arata bine TLV la bursa? Umblati in arhive. E un exemplu devenit clasic de mare succes al strategiei " incriminate" de voi. Conteaza calitatea oamenilor care sunt la butoane in acesre societati. Unele AeRO_uri vor multiplica investitia cu conditia sa alegi bine unde si cand intri in joc si sa mentii ritmul majorarilor. Va doresc "succesuri" si sa nu va transpire mainile pe butoane.

      Problema nu e tehnica legala a majorarii de capital, a distribuirii de gratuite, ci faptul ca societatile de pe AeRo se cumpara intre ele pentru a specula investitii financiare pe termen mediu-scurt in conditiile in care declara ca au nevoie de capitaluri pentru dezvoltarea activitatii din obiectul de activitate. Din aceste subscrieri incrucisate apar si suprasubscrierile astea astronomice facute cam de aceleasi persoane cu aceleasi sume de bani.

      AeRo e de urmarit cu atentie si prudenta. Unele sunt companii interesante, HAI, MAM, AG, mi se par de urmarit. 

    Ca unul care a prins corecții generalizate ale pieții, mă întreb cum va arata raportarea la capitolul profit/pierdere din activități financiare și, mai ales cum vor justifica?

    1. asta e noua moda pe aero,asa se face aer in contabilitate

      vii cu majorare sau obligatiuni,nu garantezi cu nimic si apoi te joci cu banii fraierilor 

      bagi explicatii cum faci investitii marete,cum ziceau si BNET si HUNT...parca vad ca si SAFE tot in plasamente joaca finantele dupa ce vin fraierii cu subscrierea la majorare...daca nu au si bagat deja 

      mare atentie la firmele astea,vor fi si unele bune,cu management corect-mare hint e sa astepti sa vezi care face altfel....ca multe din astea noi vad ca baga o reteta unica...gratuite de luat ochii ca n-au cash,majorare cu cash apoi tocat banii actionarilor pe tot felul de inginerii financiare pentru fraieri 

      si date de inregistrare puse la deruta,sa nu le mai tina calendarul investitorii-doar de aici si-ti dai seama ca nu au intentii bune....si ca cer continuu bani dar nu ofera nimic din core business...apoi cumpara ceva sa se justifice

      BNET vine sigur cu o poveste ca deja le cade actiunea si e deranj mare printre actionari 

      Nu e Trading fara IT :)))

      Au spus de la inceput ca vor folosi toate sursele de finantare pentru a se dezvolta.

      Le urez succes. 

    Firmulite de 2 bani evaluate la preturi astronomice! Patronii cu beneficiile si investitorii cu riscurile.

    Asa este! Isi cumpara si vand intre ei. Cumpara ieftin prin acele plasamente publice private si apoi le vand la fraieri pe bursa. Priviti FRB si REIT. Doua petarde marca BRK. Nici nu ar trebui sa existe mizerii din astea pe bvb. ASF-ul ar trebui sa mai priveasca la bursa..dar si aia...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8269
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2922
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9269
Gram de aur (XAU)Gram de aur414.0962

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb