Salariul atractiv şi beneficiile extrasalariale sunt principalele motive pentru angajaţii care visează la o carieră în IT

F.D.
Miscellanea / 25 martie

Salariul atractiv şi beneficiile extrasalariale sunt principalele motive pentru angajaţii care visează la o carieră în IT

Salariul atractiv, beneficiile extrasalariale şi posibilităţile de dezvoltare sunt principalele motive pentru care cei mai mulţi angajaţi din România visează la o carieră în domeniul IT&C, topul companiior pentru care îşi doresc să lucreze românii fiind dominat de Google (locul întâi) şi Microsoft (poziţia a doua), conform studiului realizat în exclusivitate pentru revista Biz de firma de cercetare MKOR Research & Consulting şi prezentat astăzi în cadrul APPLY Conference.

"Oamenii ne-au spus care sunt companiile top of mind şi ce anume îi atrage către fiecare dintre acestea. Pentru ca rezultatele să fie cât mai autentice, am avut o abordare bazată pe întrebări deschise. Ne-au răspuns peste 1700 de angajaţi, dar şi persoane momentan inactive pe piaţa muncii.", declară Corina Cimpoca, fondatoarea MKOR.

Potrivit studiului, prezentat în premieră participanţilor la conferinţa APPLY, 33% dintre respondenţi ar alege să lucreze pentru Most Wanted Employers datorită salariului şi a beneficiilor, în timp ce 19% ar face această alegere pe baza mediului de lucru şi a culturii organizaţionale. Chiar dacă salariul mai avantajos rămâne principala motivaţie (77%), programul de muncă flexibil (37%) şi avansarea în carieră (27%) sunt mai importante pentru tineri decât beneficiile extrasalariale şi siguranţa locului de muncă.

Dintre cei care şi-ar schimba locul de muncă în acest an, majoritatea respondenţilor ar opta pentru domenii precum IT şi tehnologie, în timp ce peste 10% ar alege să înceapă un job în energie, industrie şi în retail. Printre cele mai puţin atrăgătoare opţiuni se numără media şi publicitate (2% dintre cei care au răspuns la sondaj ar vrea o carieră în acest domeniu), HoReCa (2%), şi real estate (1%).

Most Wanted Employers 2024

Google România

Microsoft România

Dedeman

Continental

eMAG

Lidl

Amazon

Bosch

Mercedes-Benz

Apple

Chiar dacă Apple nu este prezentă pe piaţa din România este una dintre companiile pentru care angajaţii români îşi doresc să lucreze fiind lider de piaţă şi una dintre cele mai populare organizaţii din lume.

Studiul MKOR Research & Consulting a identificat, în afara Top 10, alte 40 de companii aflate în topul preferinţelor angajaţilor din România, lista lor fiind disponibilă pe www.revistabiz.ro.

"Am vrut să înţelegem mai bine aşteptările Gen Z şi care sunt, în viziunea tinerilor, companiile care răspund cel mai bine acestor aşteptări. Evenimentul APPLY Conference, care reuneşte an de an angajatorii de top şi profesioniştii din HR, a fost locul unde am prezentat în exclusivitate o analiză aprofundată aplicată acestei generaţii, pe lângă datele relevante despre celelalte categorii de angajaţi şi angajatori", explică Marta Uşurelu, Owner Biz.

Topul companiilor pentru care visează să lucreze tinerii reprezentanţi ai generaţiei Z (top of mind) arată foarte diferit de topul general. Astfel, primele companii dorite de Generaţia Z ca angajator sunt: Apple, Amazon, Altex, Continental, eMAG, Google, Lidl România, Microsoft, Porsche sau Tesla.

Programul de muncă flexibil (37%) şi oportunităţile de avansare în carieră (27%) sunt criterii cheie pentru tinerii din Generaţia Z în alegerea unui loc de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb