Salvaţi Copiii România lansează Şcoala de vară dedicată educaţiei parentale

C.P.
Miscellanea / 6 septembrie 2010

Salvaţi Copiii România organizează în săptămâna 6-10 septembrie, la Neptun, Şcoala de vară dedicată specialiştilor din domeniul educaţiei parentale. Această acţiune este derulată sub umbrela proiectului "Părinţi competenţi, copii sănătoşi - Dezvoltare de servicii de parenting în România" şi beneficiază de susţinerea financiară a Islandei, Liechtensteinului şi a Norvegiei prin Mecanismul Financiar EEA.

În urma experienţei de peste douăzeci de ani în lucrul cu părinţii şi copiii, Salvaţi Copiii evidenţiază importanţa educării părinţilor, astfel încât aceştia să îşi cunoască copiii şi problemele lor. O analiză realizată de Centrul Naţional pentru Sănătate Mintală în 2009 arată că unul din trei preşcolari suferă de o boală mintală, iar unul din cinci elevi cu vârsta între 6-18 ani are diferite tulburări psihice. De asemenea, neglijarea copilului de către părinţi este forma de încălcare a drepturilor copilului cea mai des raportată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, unde peste 69% din totalul cazurilor de abuz asupra copilului raportate în anul 2009 au fost cazuri de neglijare. Dintre cele 11.686 de cazuri de abuz înregistrate în 2009, 8.101 cazuri au fost de neglijare în familie, iar restul de 1326 au reprezentat abuz fizic, 1151 abuz emoţional şi 572 abuz sexual. În cadrul aceluiaşi studiu reiese faptul că peste 21% din totalul copiilor ajunşi în sistemul de protecţie socială sunt cazuri de neglijare şi abuz.

La şcoala de vară de la Neptun sunt aşteptaţi peste 70 de participanţi, specialişti ai celor cinci Centre de Consiliere pentru Părinţi ale Salvaţi Copiii, precum şi alţi specialişti din Arad, Satu-Mare, Constanţa şi Bucureşti. Temele care vor fi dezbătute în cadrul şcolii de vară sunt:

"Ideea de la care porneşte acest proiect este că relaţiile în familie, în general, şi relaţiile părinte-copil, în particular, au o influenţă globală asupra stării psihice, fizice şi sociale a copilului. De aceea, îmbunătăţirea acestor relaţii şi, implicit, a abilitaţilor de părinte este benefică atât pentru copii cât şi părinţii lor şi este eficace în reducerea factorilor de risc familial care ar putea genera probleme de comportament la copii", explică Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb