"Santander" cumpără pe un euro "Banco Popular Espanol"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 iunie 2017

"Santander" cumpără pe un euro "Banco Popular Espanol"

Surse: vânzarea băncii a fost organizată în 24 de ore, după ce, în ultimele săptămâni, au avut loc retrageri de circa 18 miliarde euro din depozite

Acţiunile "Banco Popular" au scăzut cu peste 50% de la începutul săptămânii trecute

"Banco Santander" SA, cea mai mare bancă spaniolă, preia "Banco Popular Espanol" SA pentru un euro, în condiţiile în care autorităţile de reglementare europene au stabilit că aceasta din urmă riscă să se prăbuşească.

Banca preluată va continua să îşi desfăşoare activitatea în mod normal, în urma transferului tuturor activelor către "Santander", conform anunţului făcut de Boardul Unic de Rezoluţie - instituţia europeană responsabilă cu restructurarea băncilor care au probleme financiare.

"Santander" va efectua o majorare de capital de aproximativ 7 miliarde de euro ca să acopere provizioanele şi capitalul necesar pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare a "Banco Popular", conform Bloomberg.

"Santander" a anunţat că achiziţia "Banco Popular" va accelera creşterea sa şi va genera profit din 2019. Banca a informat că are rezerve de 7,9 miliarde de euro pentru acoperirea activelor neperformante, după achiziţie.

Oficialii Băncii Centrale Europene (BCE) şi ai Fondului spaniol pentru restructurare bancară au aprobat tranzacţia, care nu va implica costuri din partea plătitorilor de taxe şi nu va afecta depozitele bancare ale "Banco Popular".

"Această preluare este bună pentru Spania şi pentru Europa", a declarat preşedintele "Santander", Ana Botin, subliniind că, datorită acestei tranzacţii, acţionarii şi creditorii băncii preluate nu vor suferi pierderi.

"Banco Popular Espanol" are credite ipotecare neperformante de 73 de miliarde de euro. În plus, acţiunile băncii au scăzut cu peste 50% la Bursa de la Madrid de la începutul săptămânii trecute, după ce BCE a avertizat că aceasta ar putea fi închisă dacă nu va reuşi să-şi găsească un cumpărător.

Retragerile din depozitele constituite la "Banco Popular" au fost de circa 18 miliarde de euro în ultimele săptămâni, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters. Acestea spun că retragerile au dus la vânzarea băncii, iar organizarea tranzacţiei a fost realizată în 24 de ore.

La finele lunii martie, depozitele totale ale clienţilor "Banco Popular" erau de 79 de miliarde de euro.

Ministrul Economiei din Spania, Luis de Guindos, a declarat că preluarea "Banco Popular" de către "Santander" este o tranzacţie benefică pentru "Popular", dată fiind situaţia cu care s-a confruntat aceasta din urmă, în ultimele săptămâni. Ministrul a subliniat că tranzacţia nu va avea vreun impact asupra fondurilor publice sau a altor bănci.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb