Santander preia 50,1% din Mercury TFS, pe 30 milioane euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 martie 2020

Santander preia 50,1% din Mercury TFS, pe 30 milioane euro

Software-ul Mercury TFS le permite clienţilor Santander să-şi gestioneze toate tranzacţiile financiare online sau prin telefon

Banca Santander SA a decis să plătească 30 de milioane de euro (33,54 milioane de dolari) pentru pachetul majoritar de la societatea spaniolă de fintech Mercury Trade Finance Solutions SL (Mercury TFS), care dezvoltă un software pentru tranzacţii cu finanţe destinat companiilor.

Banca spaniolă a informat vineri, conform Reuters: "Software-ul lor le permite clienţilor Santander să-şi gestioneze toate tranzacţiile financiare online sau prin telefon".

Santander a preluat 50,1% din Mercury, societate care numără 130 de angajaţi în Spania, Mexic, Chile şi Columbia. Banca a fost de ani de zile clientul Mercury TFS.

Preluarea Mercury TFS face parte din strategia digitală a Santander de a-şi accelera creşterea prin cumpărarea de deţineri la companii, ceea ce îi consolidează oferta pentru tranzacţiile internaţionale şi poziţia pe segmentul destinat IMM-urilor şi societăţilor cu operaţiuni internaţionale.

Javier San Felix, şeful departamentului de plăţi globale din cadrul Santander, a declarat, potrivit financemagnates.com: "Această investiţie accelerează planurile noastre de a construi o platformă de servicii destinate IMM-urilor şi companiilor internaţionale. Prin această afacere ajutăm, de asemenea, la globalizarea Mercury TFS, o companie de software cu potenţial imens, prin consolidarea echipelor tehnice şi comerciale, şi completarea gamei sale deja extinse de produse".

Fondurile obţinute de Mercury TFS din această tranzacţie vor fi utilizate pentru autorizarea de noi servicii şi pentru susţinerea creşterii numărului de clienţi şi de pieţe pe care activează.

În noiembrie 2019, Santander a realizat o altă afacere importantă, preluând Ebury, o platformă de plăţi din Marea Britanie, pentru 350 de milioane de lire sterline (circa 453 de milioane de dolari).

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb