SĂPTĂMÂNA VIITOARE Premierul se întâlneşte cu oamenii de afaceri

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 16 martie 2012

Mihai Ionescu (dreapta) şi Cristian Pârvan (centru) nu cred că promisiunile făcute de Mihai Răzvan Ungureanu vor fi îndeplinite.

Mihai Ionescu (dreapta) şi Cristian Pârvan (centru) nu cred că promisiunile făcute de Mihai Răzvan Ungureanu vor fi îndeplinite.

Primul-ministru vrea să înfiinţeze un consiliu consultativ de business

Mihai Ionescu: "Sunt sceptic că actuala echipă va fi altfel; premierul va rămâne robul aceloraşi constrângeri politice"

Cristian Pârvan: "Ideile teoretice ale Guvernului sunt bune, dar nu conving pe nimeni"

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu se va întâlni, săptămâna viitoare, cu oamenii de afaceri, ne-a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care ne-a spus că investitorii aşteaptă de mult timp să discute cu reprezentanţii Guvernului.

Domnia sa ne-a precizat că ideea premierului de a înfiinţa un consiliu consultativ de business care să reprezinte interfaţa dintre Guvern şi mediul privat nu este una nouă: "Şi Boc a avut această idee, nu e nimic nou sub soare. Un astfel de consiliu este esenţial. Eu, dacă mâine aş fi premier, m-aş consulta cu investitorii, care au afaceri şi se lovesc de situaţii con-crete".

Cristian Pârvan consideră că aceste "idei teoretice sunt bune, dar nu conving pe nimeni".

Florin Pogonaru, preşedintele AOAR, ne-a spus că a discutat cu autorităţile pe marginea proiectului care priveşte înfiinţarea Business Advisory Council şi că urmează să se stabilească, săptămâna viitoare, în cadrul Consiliului de Administraţie al Asociaţiei, cine va fi reprezentantul AOAR în acest consiliu consultativ.

Mihai Ionescu, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), ne-a spus că şi domnia sa a fost contactat de reprezentanţii Executivului pentru înfiinţarea consiliului în cauză, dar se arată sceptic în ceea ce priveşte relaţiile dintre noul Guvern şi antreprenori: "Am fost contactat în acest sens, dar sunt sceptic că actuala echipă va fi altfel. (...) Nu cred că actualul prim minis-tru va găsi cheia dialogului cu mediul de afaceri, din două motive: în primul rând, nu este specialist şi în al doilea rând va rămâne robul aceloraşi constrângeri politice ale celor care l-au pus în fruntea Guvernului. Cred că va fi o nouă mimare a discuţiilor cu oamenii de afaceri".

Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), ne-a declarat că nu a primit o invitaţie oficială la discuţiile cu Guvernul pe tema înfiinţării noului consiliu, dar că se consideră invitat din oficiu: "Nu am primit o invitaţie oficială. M-am simţit invitat prin declaraţiile premierului. La prima şedinţă voi merge eu şi după aceea vom vedea cine va reprezenta ARB în Business Advisory Council".

Pârvan: Trebuie înfiinţat comandament de criză pe fonduri europene

Cristian Pârvan ne-a subliniat că autorităţile trebuie să ia o serie de măsuri care să vizeze toată economia şi că niciuna dintre măsurile necesare dezvoltării economiei nu poate fi omisă.

Prioritatea Executivului ar trebui să fie atragerea fondurilor europene, cu accent pe mediu, infrastructură şi transporturi: "Este nevoie de un comandament de criză, care să verifice proiect cu proiect. Pe fiecare dintre proiecte trebuie făcut comandament care să stea pe teren, la faţa locului, în special în cazul programelor de mediu şi infrastructură".

În al doilea rând, este necesară derularea intensă a programului de reabilitare termică a clădirilor, prin realocarea de fonduri europene, consideră reprezentantul AOAR.

Cristian Pârvan propune şi construirea a 2.000 de hectare de seră cu încălzire din resurse regenerabile.

În opinia lui Mihai Ionescu, prima măsură care ar rebui luată este simplificarea procedurii de rambursare a TVA către exportatori.

De asemenea, ANEIR propune susţinerea, sub aspect logistic, pe lângă cel financiar, a prezentării ofertei autohtone în spaţiul din ambasadele româneşti.

Domnul Ionescu ne-a spus că autorităţile ar trebui să înţeleagă specificitatea fondurilor gestionate prin bugetul de stat privind participarea ţării noastre la târgurile şi expoziţiile internaţionale.

Cristian Pârvan propune construirea a 2.000 de hectare de seră cu încălzire din resurse regenerabile.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb