SĂPTĂMÎNA TRECUTĂ "Intercapital" a suferit o reducere a unităţii de fond

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2005

Dintre fondurile adminis-trate de "Certinvest", "Intercapital" a înregistrat o depreciere săptămînală a unităţii de fond (3,62%), randamentul pe ultimele 12 luni fiind de 33,4%.

Fondul a lichidat deţinerile sale la "Banca Transilvania" înainte de data de referinţă, pentru a evita o nouă depreciere a unităţii de fond. Deprecierea de săptămîna trecută a fost datorată în principal cursului acţiunilor "Turbomecanica" a căror pondere crescută în portofoliu a afectat performanţa fondului. Acestea sînt pe termen mediu un plasament cu o stabilitate semnificativă şi cu un potenţial de apreciere bun. Societatea "Impact" a anunţat o majorare de capital ceea ce a dus la aprecierea cotaţiei în ultimele şedinţe ale săptămînii, ceea ce se va reflecta pozitiv şi în unitatea de fond, avînd în vedere numărul semnificativ de acţiuni deţinut de "Intercapital" la acest emitent.

Fondul este recomandat celor care doresc să facă investiţii pe termen lung (peste 18 luni) şi investiţii constante, periodice. Prin urmare, fondul se adresează persoanelor care înţeleg funcţionarea pieţei bursiere, au un orizont de timp lung şi îşi asumă un grad de risc mai ridicat.

Portofoliul "Intercapital" cuprinde în cea mai mare proporţie acţiuni, dar şi obligaţiuni, titluri de stat, depozite bancare şi titluri de valoare.

"Capital Plus" este un fond recomandat pentru perioade de investiţii mai mari de un an, cîştigul posibil fiind superior randamentelor oferite de titlurile de stat, depozitele bancare sau plasamentele în valută. Acest fond de investiţii a combinat avantajele pieţei de capital, cu stabilitatea oferită de obligaţiunile municipale şi titlurile de stat.

În săptămîna ce a trecut, fondul a suferit o depreciere de 1,59%, creşterea în ultimele 12 luni fiind de 20,66%. Fondul a continuat politica de reducere a expunerii la piaţa bursieră, prin vînzarea unor emitenţi la care profitul înregistrat era substanţial precum "Turbomecanica", Societăţile de Investiţii Financiare, "Impact". Săptămîna care tocmai a trecut au ajuns la scadenţă obligaţiunile municipale emise de Lugoj, Alba Iulia, Tg. Ocna şi Deva.

Cei interesaţi de plasamente cu risc redus pot investi în unităţile de fond "Orizont", primul fond dedicat pieţei obligaţiunilor. Fondul a cunoscut o apreciere de 0,23%. Randamentul de la începutul anului este de 3,96%. Instrumentele preferate pentru plasarea activelor fondului sînt obligaţiunile de stat şi municipale, cele corporative, certificatele de trezorerie, depozitele bancare şi certificatele de depozit.

Fondul a renunţat la plasamentul în piaţa acţiunilor ieşind din portofoliu acţiunile "SSIF Broker" care însă vor genera venituri în viitor în momentul intrării acţiunilor gratuite provenite din majorarea de capital la care fondul a subscris. De asemenea, fondul a subscris la emisiunea de obligaţiuni "Hexol" al căror randament este superior celorlalte plasamente existente în acest moment pe piaţa de profil.

Pentru investiţii pe termen scurt, cei interesaţi pot opta să investească în fondul monetar "Tezaur". Acesta oferă un grad de risc scăzut, fără să existe limita de sumă pentru investire. Evoluţia fondului a fost una constant crescătoare în ultimii doi ani.

Fondul a înregistrat în săptămîna trecută o apreciere a unităţii de fond de 0,12%. Creşterea din ultimele 12 luni este de 12,42%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb