SAR a lansat Centrul de Studii Europene

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 5 iulie 2005

Societatea Academică din România exportă consultanţă în Rusia

Societatea Academică din România (SAR) a lansat ieri, la aniversarea a zece ani de la înfiinţare, sub deviza "Întreabă-te nu ce poate face Europa pentru tine, ci ce poţi face tu pentru Europa", Centrul de Studii Europene, care îşi propune să creeze un think-tank supra-naţional, la scara regiunii. Reprezentanţii SAR spun că acesta va da iniţiativelor naţionale mai multă autoritate şi expertiză, şi va deveni astfel o voce în afacerile europene. Între altele, SAR va susţine, printr-un program Think Europe Network (TEN), continuarea extinderii Uniunii Europene în Balcanii de vest şi în ţările din vestul fostei Uniuni Sovietice. TEN este o reţea de think-tankuri creată de SAR, care susţine că Europa trebuie să joace un rol crescut în zonele sale de graniţă şi propune europenizarea graduală.

SAR îşi propune să contribuie la buna guvernare şi dezvoltare prin cercetarea politicilor publice, la integrarea europeană a ţării noastre şi a celor din vestul Balcanilor, dar şi a Moldovei, prin transfer de modele de bună practică şi advocacy. Totodată, SAR urmăreşte să (re)construiască, după 50 de ani de comunism, unele domenii de cercetare, precum ştiinţele sociale aplicate şi politicile publice de la noi şi Europa de sud-est.

O altă iniţiativă a SAR este "State captive", societăţi divizate, program finanţat de Fundaţia Volkswagen, cu 200 de mii de euro. Acesta este un proiect de cercetare comparativă conceput de Alina Mungiu-Pippidi, preşedintele SAR, împreună cu Centrul de Politici Aplicate din München. Domnia sa a precizat că 12 cercetători şi 5 editori vor crea, în perioada 2005-2007, un manual politico-istoric inovativ pe zona Europei de Sud-Est şi o lucrare de politici publice bazată pe această cercetare.

SAR mai oferă consultanţă pentru Banca Mondială, pentru un sistem de prevenire a crizelor în zona Caucazului de Nord din Federaţia Rusă, iar în zona Mării Negre desfăşoară un program împreună cu German Marshall Fund of the US, pentru evaluarea consecinţelor asupra Moldovei şi Turciei, generate de impunerea în state din regiunea noastră a regimului tip Schengen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb