Saxo Bank: "Primul trimestru va fi dominat de confuzie, volatilitate crescută şi de anticiparea mişcărilor Fed"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 ianuarie 2016

Saxo Bank: "Primul trimestru va fi dominat de confuzie, volatilitate crescută şi de anticiparea mişcărilor Fed"

Trimestrul I va fi un început dur de an dominat de confuzie, volatilitate crescută şi de anticiparea mişcărilor Fed, apreciază Steen Jakobsen, economistul şef al Saxo Bank,adăugând: "Însă perspectiva mai largă este aceea că suntem în tranziţie către un model al costului marginal al capitalului, iar asta e o veste bună".

Potrivit domniei sale, creşterile dobânzilor Fed sunt un semn de vindecare, nu de boală, iar 2016 este gata să ofere mari oportunităţi investitorilor care caută să îşi crească portofoliile pe măsură ce piaţa se resetează.

Saxo Bank notează că, în decembrie 2015, am fost martorii unei schimbări de paradigmă odată cu momentul în care Rezerva Federală a decis în sfârşit să mărească dobânda pentru prima dată în peste nouă ani. Perspectiva Saxo Bank pentru primul trimestru al anului se concentrează pe examinarea schimbării nete a modului în care diferitele clase de active reacţionează în timpul ciclurilor de creştere a dobânzii.

Potrivit Saxo Bank, pentru materiile prime, primul trimestru din 2016 ar putea fi cel mai rău din ciclu pentru petrol: "Ridicarea sancţiunilor împotriva Iranului ar putea impulsiona exporturile, iniţial din petrolul ţinut în mijloacele plutitoare de depozitare, iar apoi, mai târziu, prin 500.000 de barili/zi într-o piaţă deja suprasaturată. În SUA, rezervele au tendinţa de a creşte în primele patru luni, iar acest lucru ar putea creşte presiunea pusă pe Cushing, centrul de livrare pentru contractele futures pentru ţiţeiul WTI".

În opinia analiştilor Saxo Bank, primul trimestru va continua să aducă un mediu provocator pentru metalele preţioase, investitorii văzând, cel mai probabil, dobânzile mai mari din SUA şi relaxarea cantitativă continuă din Europa şi China ca o oportunitate de a cumpăra dolari.

Pe piaţa valutară, mai mult ca oricând, acum că Fed-ul ajustează în mod activ politica dobânzilor din nou, perspectiva pentru pieţele globale şi toate valutele, majore şi minore, ţine de creşterile viitoare ale Fed şi ajustările în anticiparea pieţei a ritmului acelor creşteri, se arată în raportul citat, care adaugă: "O solicitare directă este ca USD să crească pe măsură ce Fed se află acum la cârmă către derularea unei politici extraordinar de relaxate din toţi anii de la criza financiară încoace".

Saxo Bank se aşteaptă la un an bun pentru burse: "Dacă pieţele de equity sunt protejate de efectele secundare ale crizei creditelor în energie şi minerit - aşa cum credem noi - atunci 2016 va fi probabil un an bun căci investitorii se vor confrunta cu o aplatizare a curbei în randamentele USD, dobânzi negative în obligaţiunile guvernamentale europene cu scadenţe de până la cinci ani şi obligaţiuni guvernamentale japoneze pe termen scurt".

Potrivit băncii de investiţii, primul trimestru din an marchează Anul Nou chinezesc al Maimuţei Roşii de Fier - un an ce ar putea fi caracterizat prin pagube în plus pe piaţă, ambiţie şi mai multă volatilitate. Dislocările şi fragmentările vor fi şi mai extenuante în 2016, riscul geopolitic aflându-se pe primele poziţii în agendă şi luând în considerare posibilitatea unei încetiniri economice globale în ceea ce e deja un mediu cu obstacole.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb