Scădere de 30% a profitului "Life is Hard", pe fondul unor afaceri în creştere

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 martie 2017

Scădere de 30% a profitului "Life is Hard", pe fondul unor afaceri în creştere

Compania de IT "Life is Hard" (LIH), producătorul unei platforme de software pentru brokeraj în asigurări, a înregistrat, anul trecut, un profit net de 501.488 lei, în scădere cu 30% faţă de finalul anului anterior, conform raportului preliminar transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri netă a companiei a crescut cu 11,6%, la 4,6 milioane de lei, în 2016, pe fondul creşterii veniturilor din servicii prestate, respectiv a veniturilor din redevenţe, locaţii de gestiune şi chirii.

Din exploatare, societatea a obţinut un profit de 614.864 lei, în scădere cu 23% faţă de 2015, iar rezultatul financiar a fost o pierdere de 48.396 lei, similară anului anterior.

Reprezentanţii companiei au precizat: "Diminuarea veniturilor operaţionale totale cu 8,6% se datorează scăderii mai accentuate a veniturilor din producţia de imobilizări (-82,9%), a veniturilor din subvenţii de exploatare (-100%) şi respectiv a altor venituri din exploatare (-30,4%), comparativ cu perioada precedentă. În cazul cheltuielilor din activitatea operaţională a fost înregistrat un trend descrescător, acestea reducându-se cu 6,1%. Această evoluţie a fost cauzată în principal de reducerea achiziţiilor de mărfuri, reducerea cheltuielilor materiale precum şi diminuarea cheltuielilor cu personalul, pe fondul reducerii numărului de angajaţi. Cu toate acestea se constată o creştere a altor cheltuieli de exploatare, ce încorporează cheltuielile cu prestaţiile externe, (70,9%). Reducerea cheltuielilor operaţionale şi totodată scăderea veniturilor operaţionale, au generat o influenţă nefavorabilă asupra rezultatului operaţional, acesta marcând o diminuare cu 23%".

La finalul anului trecut, societatea înregistra datorii curente de 520.065 lei, cu 47% mai mici decât în 2015, şi datorii noncurente de 181.644 lei, în scădere cu 56% faţă de finalul anului anterior.

Luna trecută, acţionarii companiei au aprobat atragerea unor surse de finanţare din fonduri europene nerambursabile, în limita a maxim 2.000.000 euro şi cu o cotă de cofinanţare de maxim 40,1% (inclusiv) din valoarea totală eligibilă a proiectelor.

Proiectul din fonduri europene ar avea următoarele obiective (cumulate sau luate individual): - dezvoltarea de noi produse software; - accelerarea dezvoltării şi desfacerii unor produse existente; - implementarea de standarde ISO; - angajarea de personal; - achiziţia de software şi hardware în scopul creşterii competitivităţii companiei.

De asemenea, AGA a aprobat un program de răscumpărare a propriilor acţiuni. Numărul maxim de acţiuni ce urmează a fi răscumpărate se va încadra în limita a maxim 2% din capitalul social, preţul minim de răscumpărare va fi egal cu valoarea nominală a acţiunilor (1 leu/acţiune), iar preţul maxim va fi de 9 lei/acţiune, în timp ce durata programului de răscumpărare este de 12 luni de la data publicării Hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României. Programul de răscumpărare are ca scop alocarea drept acţiuni către angajaţii şi conducerea societăţii, cu titlu de bonificaţie.

Plata acţiunilor răscumpărate se face din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale.

Compania "Life is Hard" a debutat în luna decembrie 2015 pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Cătălin Chiş este acţionarul majoritar, cu o deţinere de 63,75% din companie, în timp ce Erik Barna deţine o pondere de 21,25% din numărul total de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb