ZIARUL BURSA

07 martie 2017
Ediţia din 18.09.2024
"Băncile de la noi - vehicul prin care multinaţionalele scot bani din ţară"

SURSE: "Băncile de la noi - vehicul prin care multinaţionalele scot bani din ţară"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 7 martie 2017

"Băncile nu plătesc impozit la stat decât dacă doresc; în perioada 2011-2015, din 46 de bănci, 19 au plătit impozit pe profit în unii din aceşti ani, iar celelalte bănci nu au plătit niciodată nimic"  

"Ar trebui ca instituţiile abilitate să verifice dacă nu cumva băncile împreună cu societăţile străine preiau ostil companii româneşti"

"Cheltuielile cu vânzarea neperformantelor sunt integral deductibile"

"Întrucât 95% din sistemul bancar este capital privat străin, băncile pot să stopeze finanţarea economiei româneşti"

Băncile din ţara noastră nu plătesc impozit la stat decât dacă doresc, ele având un sistem de raportare a profitului foarte complicat, după cum ne-au spus surse oficiale, demne de încredere.

Februarie a trecut, listarea n-a apărut

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 7 martie 2017

Luna februarie a anului 2017 s-a încheiat de o săpămână, însă listarea anunţată de cel puţin două ori de directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Ludwik Sobolewski, nu s-a realizat.

Legislaţia jocurilor de noroc la distanţă din România

Cristian RADU, Partener / Gabriel IANCULESCU, Avocat - Ţuca Zbârcea & AsociaţiiCompanii / 7 martie 2017

În ultimii 10 ani, popularitatea jocurilor de noroc online a făcut din această industrie una dintre cele mai profitabile la nivel internaţional, fiind o importantă sursă de venituri pentru statele care au oferit un cadru legislativ mutual benefic şi atractiv pentru operatori.

Industria de gambling în 2016 - cel mai dificil an după criza din 2009

GAMBLING/BURSA (ADVERTORIAL) Industria de gambling în 2016 - cel mai dificil an după criza din 2009

Companii / 7 martie 2017

Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc (ONJN) a informat organizatorii de jocuri de noroc de tip slot-machine că au obligaţia să asigure interconectarea tuturor mijloacelor de joc prin protocolul de comunicare serial la sistemul informatic unic la nivelul organizatorului şi conectarea acestuia la terminalul situat la ONJN sau în locaţia indicată de acesta, în termen de maximum 12 luni de la data intrării în vigoare a HG nr.111/2016, termen ce s-a considerat împlinit la data de 25.02.2017.

Sistemul informatic centralizator va conţine, va raporta şi va permite accesul la informaţii privind: totalul taxelor de participare colectate zilnic, totalul premiilor acordate zilnic, precum şi evidenţa terminalelor interconectate în sistem (numărul acestora şi adresa la care sunt exploatate fiecare).

Domnul Marius Stoi, director general DGL PRO, a avut amabilitatea să ne povestească într-un interviu despre acest subiect.

DRUMURILE SIMPLE NU ADUC, CI COSTĂ BANI"©

"NU EXISTĂ SUCCES FĂRĂ OBSTACOLE. DRUMURILE SIMPLE NU ADUC, CI COSTĂ BANI"©

Companii / 7 martie 2017

Revoluţia digitală nu înseamnă doar comunicaţii mai rapide ci şi restructurarea din temelii a afacerilor.

Una dintre industriile care profită din plin de această nouă dinamică este cea a gamblingului. Domeniul este printre cele mai vechi din lume, iar acum trăieşte o adevărată renaştere alături de industria IT&C.

Pentru a arunca o privire competentă în interiorul acestui domeniu, am apelat la o discuţie cu un specialist român consacrat: Sorin Constantinescu, fondatorul firmei de consultanţă Gaming Consulting (GC).

Sorin Constantinescu:"Loteria este ca un cartof fierbinte pe care nu vrea să-l ţină nimeni în mână"

GAMBLING/BURSA Sorin Constantinescu:"Loteria este ca un cartof fierbinte pe care nu vrea să-l ţină nimeni în mână"

Companii / 7 martie 2017

Guvernul Grindeanu a transferat din nou Compania Naţională Loteria Română (CNLR), de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor, după ce societatea de stat a fost inclusiv sub coordonarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), ne-a spus Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Cazinouri din România (AOCR).

"Dezvoltarea sistemului loteristic - principala prioritate a Loteriei Române, în 2017"

GAMBLING/BURSA /REPREZENTANŢII CNLR: "Dezvoltarea sistemului loteristic - principala prioritate a Loteriei Române, în 2017"

Companii / 7 martie 2017

Odată cu schimbarea cadrului legislativ, cu reconfigurarea pieţei jocurilor de noroc, cu evoluţia tehnologică în domeniu, Loteria Română şi-a reconsiderat strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung, astfel încât să poată răspunde aşteptărilor jucătorilor săi şi să-şi îndeplinească, în continuare, principalul obiectiv, acela de a crea fondurile necesare pentru finanţarea unor obiective de interes public, ne-au declarat reprezentanţii Companiei Naţionale Lotera Română (CNLR).

Pierderile "Caesars", de zece ori mai mari decât aşteptările analiştilor

GAMBLING/BURSA/ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2016 Pierderile "Caesars", de zece ori mai mari decât aşteptările analiştilor

Companii / 7 martie 2017

Gigantul american al cazinourilor "Caesars Entertainment" Corp. a înregistrat, în ultimul trimestru din 2016, pierderi nete de peste zece ori mai mari decât anticipau analiştii, din cauza costurilor generate de restructurarea sa.

În intervalul octombrie-decembrie 2016, pierderea netă a companiei a fost de 435 de milioane de dolari, comparativ cu un rezultat negativ de 39 milioane de dolari în acelaşi interval din 2015.

Mult zgomot pentru...Eurovision

Mult zgomot pentru...Eurovision

OCTAVIAN DANCultură / 7 martie 2017

Interesul pentru selecţionarea reprezentanţilor ţării noastre la Eurovision a rămas la fel de ridicat în ciuda sincopei de anul trecut, când toată munca alocată creaţiei, selecţiei, organizării a fost ruinată din cauza unor datorii neplătite şi ţara noastră s-a văzut exclusă de la acest concurs popular.

Minciuni nevinovate, pasiuni adevărate!

Minciuni nevinovate, pasiuni adevărate!

DAN NICOLAIESport / 7 martie 2017

Pescuitul şi vânătoarea, două chestiuni fundamentale pentru viaţa omului cu mai multe mii de ani în urmă, sunt acum două pasiuni costisitoare financiar şi înrobitoare din punct de vedere al timpului alocat.

Fără bacşiş!

Cătălin AvramescuEditorial / 7 martie 2017

Cătălin Avramescu

Am comandat doar o supă. Acceptabilă, însă atmosfera din restaurant era deprimantă. Părea că maşina timpului era setată pentru anul 1986. Aşa că am cerut nota.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 Martie 2017

MACRO NEWSLETTER 7 Martie 2017

Internaţional / 7 martie 2017

Activitatea în sectorul serviciilor din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în februarie 2017, conform indicilor PMI (Purchasing Managers Index) de la ISM (Institute for Supply Management).

ASF a avizat statutul BAAR

C.P.Bănci-Asigurări / 7 martie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat statutul Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), în contextul reorganizării asociaţiei, în conformitate cu prevederile OUG 54/2016.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo