GAMBLING/BURSA/ANUL ACESTA Newton Slots investeşte 1,7 milioane de euro în dezvoltarea afacerii

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 7 martie 2017

Newton Slots investeşte 1,7 milioane de euro în dezvoltarea afacerii

(Interviu cu domnul Dragoş Buriu, CEO Slot Monitor SA, compania care deţine brandul de gaming Newton Slots)

"Am încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 9 milioane de lei, triplu faţă de anul 2015"

"La momentul actual avem peste 23.000 de mijloace de joc conectate, deţinând o cotă de piaţă de aproximativ 40%"

"Pentru acest an, estimăm o creştere cu 20% a numărului de jocuri conectate"

Reporter: Cum caracterizaţi piaţa jocurilor de noroc din ţara noastră?

Dragoş Buriu: Piaţa jocurilor de noroc din România se stabilizează şi se dezvoltă. Ne aflăm printre ţările europene cu cele mai bune reglementări legale în domeniu, ceea ce determină operatorii să se îndrepte către oferirea de servicii sigure şi de calitate. Datorită modificărilor legislative din ultimul an, a început cumva o triere a operatorilor, aceştia sunt interesaţi de câştiguri pe termen lung, nu de cele ilegale şi tind să investească în imagine şi în promovare.

Nu este de neglijat nici implicarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, ei reprezintă un sprijin atât pentru organizatori cât şi pentru jucători. Şedinţele Consiliului Consultativ, care se desfăşoară lunar, la care participă reprezentanţi ONJN, organizatori de jocuri de noroc şi asociaţii din domeniu, reprezintă un pas important pentru dialogul între stat şi mediul operaţional.

Reporter: Ce perspective are această piaţă, la noi şi cum se prezintă la un an de la reglementarea ei?

Dragoş Buriu: România are potenţial să dezvolte o piaţă solidă în acest domeniu şi primii paşi au fost făcuţi deja prin reglementarea jocurilor de noroc online. S-au deschis astfel porţile pentru organizatorii din afara ţării, iar cei locali şi-au direcţionat resursele către noi proiecte pe mediul online.

Începând cu anul 2015 s-a acordat dreptul de operare online firmelor străine, iar în 2016 activităţile conexe jocurilor de noroc şi-au obţinut licenţele de clasa a II-a şi au apărut pentru prima oară în România mijloacele de joc cu câştig limitat, de tip AWP (amusement with prizes).

Lucrurile sunt mult mai clare acum, piaţa se aşază, iar operatorii serioşi îşi concentrează eforturile în aceste noi direcţii.

Reporter: Cum apreciaţi implementarea noii legi în segmentul de slot-machine?

Dragoş Buriu: Implementarea Normelor metodologice de punere în aplicare a OUG 77/2009, cu modificările şi completările ulterioare, a introdus obligativitatea conectării mijloacelor de joc la un sistem de monitorizare. Pentru Newton Slots, care dezvoltă şi distribuie produse software destinate pieţei jocurilor de noroc, a fost o oportunitate de a încheia noi contracte. Având deja un produs cunoscut pe piaţă ca fiind sigur, stabil şi eficient, organizatorii care ştiu în ce direcţie vor să se îndrepte business-ul lor, ne-au ales drept parteneri. La momentul actual avem peste 23.000 de mijloace de joc conectate, deţinând o cotă de piaţă de aproximativ 40%.

Consider că noul cadru legal va diminua simţitor "piaţa neagră", fiind un real beneficiu pentru organizatorii ce-şi doresc o piaţă concurenţială şi responsabilă.

Reporter: Ce tipuri de aparate de joc comercializaţi?

Dragoş Buriu: Newton are un parteneriat în exclusivitate cu compania austriacă Amatic Industries. Este unul dintre cei mai mari producători de aparate de joc din Europa care au revenit pe piaţa din România cu noile modele Performer Grand Arc cu două şi cu trei monitoare. Varianta cu trei monitoare touch-screen cu o diagonală de 27" are un design atractiv pentru jucători şi vine cu programe de joc atât în limba engleză cât şi în limba română, oferind un grad ridicat de confort în interacţiunea jucătorului cu aparatul.

Acest model a fost deja testat de clienţii celor mai mari organizatori din România, atât în locaţiile de tip "street operation", cât şi în cazinourile cu renume, iar feedback-ul pozitiv ne confirmă faptul că se mulează perfect pe tipologiile clienţilor autohtoni.

Reporter: Ce aşteptări aveţi pentru perioada care urmează?

Dragoş Buriu: Aşteptările sunt pozitive având în vedere potenţialul de dezvoltare a pieţei în acest moment.

Pentru acest an estimăm o creştere cu 20% a numărului de jocuri conectate şi ne concentrăm pe promovarea serviciilor adiţionale cum ar fi jackpot personalizat sau player tracking prin cardurile de loialitate pe care partenerii noştri le acordă clienţilor în locaţii. Păstrând o legătură permanentă cu partenerii am fost atenţi şi deschişi la cerinţele lor şi ale jucătorilor, adăugând astfel opt noi produse în portofoliu pe care le-am oferit, unele contra cost, altele gratuit.

Observăm un interes sporit din parte organizatorilor pe partea de servicii pe care le oferă clienţilor. În prima fază achiziţionează sistemul de monitorizare strict pentru a se conforma cerinţelor legale de conectare a aparatelor, dar văzând complexitatea sistemului şi uşurinţa cu care poate fi configurat revin cu cerinţe de instalare a modulelor adiţionale. Conştientizează necesitatea unui asemenea instrument ce-i ajută să-şi dezvolte afacerea, să atragă noi clienţi şi implicit să crească încasările, ducându-şi locaţiile la un nivel premium.

Sunt interesaţi de responsabilitate socială şi îi vedem implicaţi foarte mult şi în programul de Joc Responsabil.

Reporter: Ce investiţii intenţionaţi să realizaţi în acest an şi ce buget aţi alocat în acest sens?

Dragoş Buriu: Pentru anul 2017 investiţiile majore le vom face în dezvoltare şi aproximăm o sumă de 1.700.000 euro.

Planurile includ achiziţionarea unui nou sediu în următoarea perioadă, echipa se dezvoltă continuu pentru a avea personalul necesar care să vină în întâmpinarea clienţilor. Cum volumul contractelor a crescut în ultima perioadă vrem să ne asigurăm că le oferim partenerilor noştri cele mai bune servicii şi după închierea efectivă a tranzacţiei şi aici ne referim la dezvoltare, suport şi mentenanţă.

Newton va lansa în următoarele luni şi proiectul pentru mediul online, la care lucrăm de ceva timp şi va aduce opţiuni noi de operare pentru companiile licenţiate în domeniul exploatării jocurilor de noroc de tip slotmachines.

Reporter: Ce investiţii aţi realizat anul trecut?

Dragoş Buriu: Anul trecut ne-am axat pe produsele auxiliare din oferta noastră.

Am investit în noua versiune a modulului de Player Tracking şi în proiectarea unui nou Info Point cu un design modern şi mult mai atractiv. Modulul Player Tracking îl considerăm necesar în orice pachet de bază, fidelizează clienţii, creşte încasările, aduce clienţi noi prin multiplele campanii promoţionale ce se pot organiza pe baza lui. Avem un Sistem de Tombolă Automată cu tipărirea tichetelor direct în urna sigilată, video toppere pentru aparatele de joc, destinate partenerilor ce doresc să ofere mai multe posibilităţi de câştig jucătorilor; Jackpot Tower, cash dispenser şi multe alte proiecte de pus în aplicare. Dezvoltăm aceste produse pentru a veni în ajutorul partenerilor noştri care nu se plafonează şi doresc să-şi ducă afacerile la următorul nivel.

Reporter: Cu ce cifră de afaceri aţi încheiat anul 2016, comparativ cu cea din 2015?

Dragoş Buriu: Am încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de aproximativ 9 milioane de lei, triplu faţă de anul 2015.

Peste 30.000 de vizitatori la Expoziţia de Gambling de la Londra

Newton Slots participă în fiecare an la Expoziţia de Gambling de la Londra, eveniment major din industria de gaming şi se pare că ediţia 2017 a bătut recordul de prezenţă, înregistrând peste 30.000 de vizitatori.

Dragoş Buriu susţine: "Prezenţa organizatorilor români, a producătorilor de jocuri şi a companiilor cu activităţi conexe, la acest tip de evenimente internaţionale, este foarte importantă; noi putem face cunoscut potenţialul pieţei româneşti în această industrie.

Dacă aş prezenţa expoziţia într-un singur cuvânt aş alege «INOVAŢIE». Anul acesta s-au prezentat sute de produse noi de la versiuni noi de jocuri până la produse de mobile marketing destinate segmentului de iGaming.

ICE nu dezamăgeşte şi se pare că devine un eveniment tot mai bun de la an la an".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb