Mult zgomot pentru...Eurovision

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Cultură / 7 martie 2017

Mult zgomot pentru...Eurovision

Interesul pentru selecţionarea reprezentanţilor ţării noastre la Eurovision a rămas la fel de ridicat în ciuda sincopei de anul trecut, când toată munca alocată creaţiei, selecţiei, organizării a fost ruinată din cauza unor datorii neplătite şi ţara noastră s-a văzut exclusă de la acest concurs popular.

Ilinca şi Alex Florea vor reprezenta ţara noastră la Eurovision 2017, cu piesa "Yodel It", după ce au câştigat Selecţia Naţională. Concurenţa a fost una consistentă, doar în finală au concurat, în ordinea apariţiei următorii artişti: Ana Maria Mirică, cu piesa "Spune-mi tu"; Ilinca feat. Alex Florea, cu "Yodel It"; Eduard Santha - "Wild Child"; Xandra - "Walk on By"; Mihai Trăistariu (Mihai) - "I Won't Surrender"; Maxim, alături de Nicolae Voiculeţ - "Adu-ţi aminte"; Tavi Colen şi Emma, cu "We own the night"; Instinct - "Petale"; Ramona Nerra - "Save Me"; Cristina Vasiu - "Set the Skies on Fire".

Potrivit TVR: " Piesa  Yodel it! a primit 10.377 de voturi de la public în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision. Melodia, compusă de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai cu piesa < I Won't Surrender >, care a obţinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu < Petale >, melodie care a înregistrat 3.063 de voturi." Iuliana Marciuc, producător general Eurovision România, s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte participarea de anul acesta: "Sunt sigură că cei doi tineri ne vor reprezenta frumos la Kiev . Urmează pentru noi o perioadă încărcată în care vom pregăti spectacolul de la Kiev. Sunt foarte mulţumită de întreaga organizare, dar şi pentru că studioul TVR a fost o sală plină de emoţie şi bucurie - cred că acesta este cel mai important lucru. Mă bucur că telespectatorii de acasă au votat în număr atât de mare, 31.694 de voturi".

Anul trecut, Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, în valoare totală de 16 milioane de franci elveţieni. Astfel, Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale, nu a mai putut participa la Eurovision 2016. După mai multe runde de negocieri legate de reeşalonarea datoriilor, Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns, în luna octombrie a anului trecut, la un acord în urma căruia ţara noastră a fost reprimită în competiţia Eurovision.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii ţării noastre vor concura în prima parte a celei de-a doua semifinale, în concurs fiind înscrise 43 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb