GAMBLING/BURSA (ADVERTORIAL) Industria de gambling în 2016 - cel mai dificil an după criza din 2009

Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2017

Industria de gambling în 2016 - cel mai dificil an după criza din 2009

Scăderea veniturilor din cauza interzicerii fumatului şi creşterea taxelor cu 1000 euro/an au redus profitabilitatea operatorilor cu peste 50%

Oficiul Naţional pentru Jocurile de Noroc (ONJN) a informat organizatorii de jocuri de noroc de tip slot-machine că au obligaţia să asigure interconectarea tuturor mijloacelor de joc prin protocolul de comunicare serial la sistemul informatic unic la nivelul organizatorului şi conectarea acestuia la terminalul situat la ONJN sau în locaţia indicată de acesta, în termen de maximum 12 luni de la data intrării în vigoare a HG nr.111/2016, termen ce s-a considerat împlinit la data de 25.02.2017.

Sistemul informatic centralizator va conţine, va raporta şi va permite accesul la informaţii privind: totalul taxelor de participare colectate zilnic, totalul premiilor acordate zilnic, precum şi evidenţa terminalelor interconectate în sistem (numărul acestora şi adresa la care sunt exploatate fiecare).

Domnul Marius Stoi, director general DGL PRO, a avut amabilitatea să ne povestească într-un interviu despre acest subiect.

Reporter: Cum a fost anul 2016 pentru industrie şi pentru DGL?

Marius Stoi: Pentru industrie, 2016 a fost cel mai dificil an după criza din 2009. Scăderea veniturilor din cauza interzicerii fumatului şi creşterea taxelor cu 1000 euro/an au redus profitabilitatea operatorilor cu peste 50%.

În 2016, majoritatea clienţilor DGL au fost operatori români care au profitat de oportunitatea plăcii DGL pentru aparatele cu risc limitat, deoarece taxa a fost de 1500 euro în comparaţie cu aparatele cu risc nelimitat (slot) unde taxa din 2016 a fost de 3.000 euro. Este firesc pentru o piaţă cu veniturile în scădere şi taxele în creştere ca operatorii să lupte pentru supravieţuirea şi menţinerea cotei de piaţă.

Reporter: Care sunt cele mai vândute produse DGL şi de ce?

Marius Stoi: DGL a început din 2013 activitatea de cercetare şi dezvoltare de jocuri pentru noua placă. După 3 ani de muncă am reuşit să obţinem o placă despre care putem spune astăzi că este cea mai bună alternativă ca raport preţ/calitate pentru piaţa românească. Noua placă este disponibilă în două versiuni, atât pentru aparatele de joc cu risc limitat, cât şi nelimitat. Ambele versiuni sunt disponibile cu cel mai nou protocol standardizat de comunicare internaţional denumit SAS.

Referitor la cel mai vândut produs, putem spune că este placa pentru aparate cu risc limitat, deoarece are un preţ foarte bun, de 650 euro. Practic, cu o minimă investiţie operatorii pot converti un aparat cu risc nelimitat (slot), cu o taxă anuală de 3.000 euro, într-un aparat cu risc limitat şi taxa anuală de 1.500 euro. Este, clar, un avantaj de 850 euro din primul an.

Reporter: Aţi menţionat protocolul standardizat de comunicare SAS. Ce reprezintă?

Marius Stoi: Conform ultimelor modificări legislative din ţara noastră, începând cu 2016 toate aparatele de joc cu risc limitat sau nelimitat trebuie să fie conectate la un sistem online de monitorizare şi înregistrare a datelor. Această iniţiativă a aparţinut ONJN (Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc) şi, astăzi, operatorii raportează la ONJN, în timp real, încasările şi plăţile, prin intermediul acestui protocol standardizat de comunicare.

Reporter: Casele de marcat online au fost amânate dar ONJN a reuşit deja conectarea online pentru întreaga industrie de sloturi?

Marius Stoi: Este corect, industria de sloturi este, astăzi, una dintre cele mai transparente industrii, iar DGL produce şi dezvoltă, în România, pentru a contribui la această modernizare. Mai mult decât atât, ONJN a reuşit, în 2015, să convingă industria că, în locaţiile în care activitatea predominantă este alta decât jocurile de noroc, este necesar aparatul cu risc limitat ca pariu şi câştig. Cred că este dovada clară că toţi gândim şi acţionăm responsabil din punct de vedere social.

Reporter: Ce credeţi că se va întâmpla cu DGL în următorii ani?

Marius Stoi: Pe termen scurt vom lansa primele mixuri cu jocuri noi, chiar în următoarele luni. Pe termen mediu şi lung vom demara un proces de calibrare a jocurilor la piaţa românească şi de dezvoltare de noi produse pentru a obţine o cotă cât mai mare din piaţa aparatelor din România.

Reporter: Ce îşi doreşte DGL de la industria în care activează?

Marius Stoi: Ne dorim ca atât industria cât şi instituţiile statului să continue procesul de modernizare. Dacă toţi ne îndeplinim rolul, această industrie, în viitorul apropiat, va fi utilizată ca exemplu în termeni de transparenţă şi responsabilitate socială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb