GAMBLING/BURSA/ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2016 Pierderile "Caesars", de zece ori mai mari decât aşteptările analiştilor

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 7 martie 2017

Pierderile "Caesars", de zece ori mai mari decât aşteptările analiştilor

Gigantul american al cazinourilor "Caesars Entertainment" Corp. a înregistrat, în ultimul trimestru din 2016, pierderi nete de peste zece ori mai mari decât anticipau analiştii, din cauza costurilor generate de restructurarea sa.

În intervalul octombrie-decembrie 2016, pierderea netă a companiei a fost de 435 de milioane de dolari, comparativ cu un rezultat negativ de 39 milioane de dolari în acelaşi interval din 2015.

Pierderea netă pe acţiune raportată de companie a atins 3,88 dolari, faţă de 37 de cenţi, cât preconizau analiştii.

"Caesars Entertainment" a contabilizat, în perioada menţionată, angajamente de 426 de milioane de dolari generate de restructurarea diviziei sale falite "Caesars Operating" Corp. (CEOC). Pe întreg anul trecut, aceste angajamente s-au ridicat la 5,7 miliarde de dolari.

Pierderile operaţionale nete înregistrate de companie au fost de 2,7 miliarde de dolari pe întreg anul 2016.

În luna ianuarie, o instanţă specializată în falimente din Chicago a aprobat planul de reorganizare a CEOC, punând capăt unei perioade de doi ani de dispute cu creditorii, în condiţiile în care compania a făcut eforturi să iasă dintr-un faliment complex.

Conform acestui plan, CEOC va avea ştearsă o sumă de 10 miliarde de dolari din datoria sa imensă de 18 miliarde de dolari, iar activele imobiliare din SUA vor fi separate de operaţiunile de jocuri de noroc.

În acelaşi timp, compania-mamă "Caesars Entertainment" va fuziona cu subsidiara "Caesars Acquisition" Co. în vederea regrupării cazinourilor şi hotelurilor sale la un loc.

În condiţiile în care CEOC va ieşi din faliment anul acesta, Mark Frissora, preşedintele companiei, afirmă că grupul se va concentra, acum, pe generarea de lichidităţi, pe creştere şi crearea de valoare pentru investitorii săi.

"Anul acesta, intenţionăm că generăm lichidităţi suplimentare şi să ne îmbunătăţim marjele, în timp ce finalizăm restructurarea CEOC", a declarat Mark Frissora, adăugând: "Aceste măsuri ne vor permite să continuăm să creăm mai multă valoare pentru acţionarii noştri".

Oficialul companiei apreciază că 2016 a fost, totuşi, al doilea an consecutiv în care operatorul de cazinouri şi-a îmbunătăţit rezultatele operaţionale şi productivitatea, în baza evoluţiilor din Las Vegas - cea mai mare piaţă pentru "Caesars".

Frissora a amintit că grupul a renovat peste 8.000 de camere de hotel începând din 2014.

Veniturile din vânzările "Caesars Entertainment" Corp. au crescut cu 2,8% anul trecut, la 3,9 miliarde de dolari, iar profitul ajustat (EBITDA) - cu 8,6%, la 1,1 miliarde de dolari. În ultimul trimestru din 2016, vânzările realizate de grup din operarea de cazinouri au crescut cu 3,2%, la 544 milioane de dolari. În aceeaşi perioadă, câştigul operaţional s-a majorat cu aproape 149%, la 102 milioane de dolari. Totodată, profitul ajustat a urcat cu 10,6%, la 250 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb