GAMBLING/BURSA, BAUM GAMES vrea să se lanseze pe piaţa jocurilor online

Ziarul BURSA #Companii / 7 martie 2017

BAUM GAMES vrea să se lanseze pe piaţa jocurilor online

(Interviu cu domnul Octavian Manu, Preşedintele BAUM GAMES)

"Avem clienţi de pe mai multe continente, însă, în ultima perioadă, am preferat să ne concentrăm pe America Latină, unde avem şi propria operare pentru sloturi şi pariuri land based dar intenţionăm ca şi acolo să operăm platforma de cazino online"

BAUM GAMES, una dintre cele mai importante companii producătoare de jocuri de noroc din Româ-nia, s-a născut în 1993, în inima Transilvaniei.

În prezent, BAUM numără peste 700 de angajaţi şi 36 de săli de jocuri proprii.

Experienţa acumulată a dus, în 2008, la apariţia primului multigame Dracula's Games, un succes atât pe plan naţional cât şi internaţional, care numără nouă versiuni. BAUM este singura companie autohtonă producătoare de hardware şi de software pentru sloturi şi exportatoare într-o mulţime de ţări din întreaga lume.

Domnul Octavian Manu, Preşedintele BAUM GAMES, a avut amabilitatea să ne povestească, într-un interviu, despre afacerea pe care o conduce şi despre piaţa pe care activează.

Reporter: Cum caracterizaţi piaţa jocurilor de noroc din ţara noastră?

Octavian Manu:Piaţa jocurilor de noroc din România tinde spre un echilibru, datorită ultimelor reglementări, dar acesta este un proces lung, la capătul căruia ne dorim un mediu de afaceri stabil, cu operatori mai responsabili.

Reporter: Ce lipsuri are acest segment şi ce soluţii există, în opinia dumneavoastră, pentru rezolvarea lor?

Octavian Manu:Ar fi mai multe aspecte, dar aleg să detaliez unul de interes major în această perioadă. Remarc astfel că este nevoie de cerinţe tehnice foarte clare pe care aparatele slot machine, dar şi sistemul electronic centralizator să le îndeplinească, pentru ca autorităţile să aibă un mai bun control, în vederea asigurării unei transparenţe totale. Aşteptăm ca ONJN să publice un set de condiţii tehnice atât pentru slot machine, cât şi pentru sistemul centralizator. Suntem convinşi că vor rezolva această nevoie.

Reporter: Ce perspective are aceas-tă piaţă, la noi?

Octavian Manu:Mă aştept ca noile reglementări şi reaşezarea pieţei să ducă la considerarea acestui business de către societare şi, implicit, de către organismele de legiferare drept unul serios, care aduce venituri substanţiale la buget şi care este controlat cu eficienţă. Pe acest considerent ne implicăm activ în promovarea şi implementarea programului Joc Responsabil, derulat de asociaţiile Romslot şi Romanian Bookmakers, al căror membru suntem, prin punerea la dispoziţia jucătorilor a unor servicii de asistenţă specializată. De asemenea, informaţiile referitoare la acest program se regăsesc în fiecare sală de jocuri pe care o operăm.

Reporter: Cum se prezintă piaţa jocurilor de noroc la un an de la reglementarea ei?

Octavian Manu:Lucrurile s-au schimbat în bine, dar mai este loc de modelare în sens pozitiv a pieţei. Zilele trecute, de pildă, a expirat termenul de conectare a aparatelor la sistemul electronic central printr-un protocol serial. Acesta ar fi un demers important pentru o piaţă echilibrată şi un mediu concurenţial sănătos şi trebuie îndeplinit cât mai repede.

Reporter: În ce mod a fost afectată compania de introducerea noilor softuri de monitorizare în piaţă?

Octavian Manu:Noi nu am fost afectaţi aproape deloc, pentru că foloseam deja de câţiva ani un sistem asemănător, fără să ne fi fost impus, din dorinţa de a avea un cât mai eficient control asupra propriului business.

Reporter: Ce rezultate a avut grupul BAUM anul trecut, atât ca producător, cât şi ca operator de sloturi şi pariuri sportive?

Octavian Manu:Anul 2016 s-a încheiat cu succes din punctul de vedere al producătorului şi operatorului de slot-machine Baum. Dacă privim din perspectiva operatorului de pariuri tradiţionale, în agenţie, lucrurile stau, însă, altfel. ANAF, după cum deja este foarte cunoscut, a desfăşurat o campanie amplă de control asupra operatorilor de profil. Prin interpretarea total eronată a ceea ce înseamnă venit în această industrie, această campanie s-a trans-format însă într-una de desfiinţare a sectorului de pariuri tradiţionale.

Reporter: Câte aparate de joc aveţi? Dar săli de jocuri?

Octavian Manu:În acest moment compania operează în jur de 1300 de sloturi în săli de jocuri şi agenţii de pariuri din întreaga ţară. Într-o serie de locaţii, am amplasat noile noastre sloturi cu risc limitat (AWP), de ale căror rezultate suntem foarte mulţumiţi.

Reporter: Intenţionaţi să vă lansaţi şi în online?

Octavian Manu:Da, am şi obţinut licenţa pentru această activitate urmând ca, la terminarea testelor, să lansăm cazinoul online www.baumbet.ro, unde jucătorii şi pariorii din România vor putea accesa online produsele noastre consacrate în land based. Dracula's Treasure, Hot Fruits, Ramses, Seven On Forties, Luck of the Irish sunt doar câteva dintre jocurile pe care clienţii noştri le vor recunoaşte imediat. În platforma www.baumbet.ro se vor regăsi şi pariurile sportive BaumBet, cunoscute de ani buni în România. Pe această platformă intenţionăm să integrăm şi jocurile de cazino de la Evolution.

Avem, de asemenea, integrate servicii şi firme de renume mondial, cum ar fi procesatorii de plăţi Skrill, APCO, Neteller, furnizori de jocuri ca NetEnt. În curând pornim integrarea cu renumitul producător de jocuri Novomatic prin Green Tube. La această listă se vor adăuga şi alte nume grele din domeniu.

Reporter: Ce investiţii aţi realizat anul trecut?

Octavian Manu:În 2016 ne-am concentrat pe crearea şi lansarea unui nou multigame, Dracula IX, şi pe dezvoltarea a două noi cabinete Premium cu ecrane curbate. Am reuşit, de asemenea, şi diversificarea ofertei pe terminalele de pariuri şi, poate cel mai important, dezvoltarea a ceea ce vom lansa în curând şi vă povesteam mai devreme, cazinoul online www.baumbet.ro

Reporter: Cum apreciaţi Expoziţia de Gambling de la Londra din acest an? Ce noutăţi aţi prezentat în cadrul evenimentului?

Octavian Manu:Am avut ocazia prezentării către sute de vizitatori a noului multigame Dracula's Games IX, cât şi a noilor cabinete Upright Premium B6 şi Slant Top Premium B6, cu ecrane curbate. Am punctat, de asemenea că Dracula IX readuce, între cele zece jocuri de pe noua variantă de soft, cele mai iubite titluri de către clienţi dar şi trei noutăţi absolute: Golden Dragon, Flamenco Dance şi Yupii. La Londra am prezentat şi noile variante de sloturi cu risc limitat, noutatea absolută fiind cele produse pentru piaţa spaniolă.

Reporter: Cum caracterizaţi evoluţia companiei pe plan internaţional? În ce ţară merge afacerea cel mai bine?

Octavian Manu:Avem clienţi de pe mai multe continente însă, în ultima perioadă, am preferat să ne concentrăm pe America Latină, unde avem şi propria operare pentru sloturi şi pariuri land based. Intenţionăm, de asemenea, ca şi acolo să operăm platforma de cazino online.

În plus, jucătorii din sălile şi cazinourile din acel areal au îmbrăţişat foarte repede multigame-urile Dracula`s Games.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb