"Fiat" analizează mutarea producţiei modelului Panda în Polonia

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 martie 2017

"Fiat" analizează mutarea producţiei modelului Panda în Polonia

Producătorul auto itao-american "Fiat Chrysler Automobiles" NV analizează posibilitatea mutării producţiei modelului urban Panda în Polonia, în ideea de a profita de salariile mai mici din Estul Europei şi a putea produce modele mai scumpe în Italia, au declarat pentru Bloomberg două surse din interiorul companiei.

Potrivit firmei de cercetare de piaţă IHS Markit, vânzările de vehicule în Europa vor creşte cu 1%, până la 15,3 milioane unităţi în 2017, urmând ca ulterior să scadă treptat fără a mai reveni la vârful din 2017.

În acest context de creştere anemică, producătorii europeni încearcă să reducă costurile. "PSA Group" a anunţat, ieri, că va prelua divizia "Opel" a "General Motors" Co. pentru a da naştere celui de-al doilea mare constructor auto european. "Ford Motor" Co. discută cu sindicatele din Marea Britanie în legătură cu îmbunătăţirea eficienţei, iar "Volkswagen" AG ar putea elimina până la 30.000 de locuri de muncă, conform Agerpres.

Pentru "Fiat", reducerea costurilor ar putea însemna oprirea producţiei modelului Panda la uzina de la Pomigliano, din apropiere de Napoli, pentru a face mai mult loc pentru producţia de automobile marca premium Alfa Romeo, care profită de pe urma etichetei "Made in Italy", au declarat sursele citate de Bloomberg. Sursele au adăugat că decizia nu este definitivă şi depinde de vânzările noilor modele Alfa precum sedanul Giulia şi SUV-ul Stelvio.

Modelul Panda, care se comercializează pentru 6.990 de euro, concurează cu alte modele compacte precum VW Up!, Peugeot 108 şi Hyundai i10. Costurile mai mici cu mâna de lucru din Polonia ar putea oferi un avantaj competitiv în lupta pentru clienţi şi profituri, în special având în vedere presiunile pe preţuri.

Un eventual transfer al producţiei modelului Panda în Polonia ar fi unul în linie cu strategia duală pentru Europa a directorului general de la Fiat, Sergio Marchionne: autoturis-me şi SUV-uri premium produse în Italia combinate cu vehicule ieftine construite în ţările cu costuri mici cu mâna de lucru. "Fiat" a mai făcut şi alte transferuri similare spre zone de producţie mai ieftine din afara Europei Occidentale. De exemplu, sedanul şi hatchback-ul Tipo sunt produse la un joint venture din Turcia, în timp ce modelul 500 este produs în Polonia, iar varianta mai mare 500L este produs în Serbia.

De asemenea, sursele susţin că "Fiat" analizează extinderea gamei de modele marca Alfa Romeo prin adăugarea mai multor SUV-uri şi cross-overs care ar putea fi asamblate la uzina de la Pomigliano. Vânzările din lunile următoare vor fi cruciale pentru deciziile care vor fi luate de "Fiat", având în vedere că sedanul Giulia a început să se vândă pe piaţa din SUA iar SUV-ul Stelvio a ajuns la reprezentanţele din Europa.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb