Scăderi masive pentru litoralul turcesc

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

Scăderi masive pentru litoralul turcesc

Fortuna Business Travel: "Grecia, Croaţia, Malta şi Spania noile vedete"

Bild: Plajele Europei - următoarea ţintă a ISIS în această vară

Cereile de vacanţe în Turcia au scăzut cu 45% în ultimile patru luni, conform Fortuna Business Travel. Grecia, Croaţia, Malta şi Spania sunt acum destinaţiile cele mai căutate de români.

Turiştii care aleg să mai meargă în Turcia sunt doar cei care optează pentru resorturile peste medie, cu bugete începând de la 700 şi 1100 de euro de persoană pentru 7 nopţi cu all inclusive.

"De asemenea, am observat că un procent important (de circa 30 %) din românii cu venituri peste medie care preferau Turcia, începând de anul acesta au «migrat» şi au ales destinaţii exotice precum Republica Dominicană, Zanzibar, Bali, Mauritius, Cuba, Maldive, Seychelles, Kenya, Costa Rica", conform datelor Fortuna Business Travel.

Potrivit agenţiei de turism din datele înregistrate reiese faptul că city break-urile exotice, precum Singapore, Seul, San Francisco, New York, Tokyo, Chicago, Rio de Janeiro, câştigă teren în defavoarea celor europene. Dar nici city break-urile tradiţionale în Europa nu au avut foarte mult de suferit în urma ultimelor evenimente, în comparaţie cu plecările în Turcia, unde sunt scăderi serioase.

"Ne încântă să vedem că românii îşi diversifică destinaţiile de călătorie, aleg destinaţii noi, pentru că, din fericire, avem unde să ne facem vacanţele în continuare", transmite Fortuna Business Travel.

În ceea ce priveşte destinaţiile europene, cele mai mari creşteri s-au înregistrat pentru Malta, Croaţia, Italia şi Spania.

Cele mai căutate şi rezervate staţiuni sunt cele greceşti, precum Mykonos, Santorini, Lefkada, Chania, Corfu, Zakynthos şi Skiathos.

Hotelurile preferate de turişti sunt cele de 3 şi 4 stele, pentru care tarifele sunt cuprinse între 450 - 900 de euro de persoană pentru şapte nopţi. Din totalul cererilor, mai mult de 30% reprezintă solicitări pentru hoteluri de 5 stele.

Bild: Cele mai ameninţate plaje sunt cele din sudul Franţei, Costa del Sol din Spania, dar şi litoralul italian

Serviciul Federal de Informaţii din Germania (BDN) a fost avertizat recent de "colegii italieni", potrivit ediţiei de marţi a ziarului german Bild, că ISIS va însângera plajele Europei în această vară. Publicaţia germană susţine că dezvăluirile ar proveni de la o sursă credibilă din Africa, conform căreia atentatorii, deghizaţi în vânzători ambulanţi pe plajă, ar urma să aducă arme automate, centuri cu bombe sau dispozitive explozive care pot fi ascunse în nisip.

Cele mai ameninţate plaje, potrivit Bild, sunt cele din sudul Franţei, Costa del Sol din Spania, dar şi litoralul italian. "Este o nouă dimensiune a terorii. Plajele nu pot fi protejate", a declarat un înalt oficial pentru ziarul german.

Jurnaliştii britanici de la Express au publicat şi o hartă a ţărilor unde zonele turistice sunt ameninţate de atacurile islamiştilor radicali. Ţara noastră figurează şi ea pe această hartă, România fiind la nivelul de "ameninţare implicită" - adică un nivel mai jos decât Italia sau Grecia.

Şi ziarul italian Il Giornale a scris, încă din 13 aprilie, despre riscul unor astfel de atentate. Potrivit unei surse din poliţia senegaleză, o plajă din această ţară africană este folosită pentru antrenarea "vânzătorilor-jihadişti".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb