SCANDAL LA EUROVISION Şase jurii naţionale au fost eliminate din concurs, în urma unor suspiciuni de fraudă

S.B.
Miscellanea / 15 mai 2022

Şase jurii naţionale au fost eliminate din concurs, în urma unor suspiciuni de fraudă

România se numără printre cele şase ţări

Actualizare - VOLTAIRENET.ORG: "Pentagonul a ordonat victoria Ucrainei la Eurovision"

Pentagonul ar fi ordonat ca Ucraina să câştige concursul Eurovision de anul acesta, potrivit blogului VoltaireNET.org.

Potrivit sursei citate, Eurovision ar fi doar un "instrument de propagandă" proiectat de NATO, încă din 1955.

"La iniţiativa franţuzoaicei Delphine Ernotte (preşedinte al asociaţiei organizatoare a Eurovision şi al France-Television), Rusia, deşi este una dintre cele 56 de ţări membre ale asociaţiei, a fost exclusă din competiţie din motive politice. Doar naivii pot crede că această competiţie este fair play. Este mai presus de toate un instrument de propagandă. NATO, care a proiectat acest concurs în 1955, a tras întotdeauna sforile. Statele Unite, care nu participă la Eurovision, sunt încă adevăratul arbitru. Aceasta este a treia victorie a Ucrainei. După cea din 2004 ("Revoluţia Portocalie"), cea din 2016 (ataşarea Crimeei de către Federaţia Rusă) a venit cea din 2022 (războiul ruso-ucrainean)" se arată într-un articol de pe blogul VoltaireNET.org.

---

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), organizatorul Eurovision, a transmis un comunicat de presă în care a explicat că în cea de-a doua semifinală juriile naţionale din şase ţări au fost eliminate din concurs.

Acestea au fost apoi înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe ţări cu tipare de vot similar atât în ​​a doua semifinală, cât şi în marea finală. Printre cele şase ţări s-ar afla şi România.

Cele şase jurii naţionale eliminate din Eurovision 2022 ar fi: Azerbaijan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România, San Marino, scrie publicaţia escxtra.com.

"În analiza votării juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot neconforme în rezultatele a şase ţări", se arată în comunicatul EBU.

Pentru a respecta Instrucţiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare ţară în cauză atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu un vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de către monitorul independent de vot.

EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de a manipula votul la concursul Eurovision şi are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucţiunile oficiale de vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influenţa sau nu rezultatele şi/sau rezultatul vot, se arată în comunicatul citat de g4media.com.

Din partea TVR, Eda Marcus ar fi trebuit să anunţe punctajul juriului naţional, sâmbătă seară. Însă, în timpul transmiterii voturilor juriilor naţionale, punctajul din partea României nu a putut fi aflat în direct de la Bucureşti, fiind invocate probleme tehnice. Martin Osterdahl, coordonatorul concursului Eurovision 2022, a fost cel care a anunţat cele 12 puncte acordate de România Ucrainei. Deşi aceleaşi probleme au fost şi la alte două televiziuni, Ucraina, care se confruntă cu un război şi care dintr-un adăpost a comentat competiţia muzicală, a transmis totuşi în direct de la Kiev notele juriului.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Altul trebuia sa fie scandalul la Eurovision. Castigatoarea competitiei nationale a Ucrainei a fost o alta cantareata. Ea a fost favorita si castigatoarea de drept. Insa dupa competitie, spionii in trecutul cantaretei au descoperit ca aceasta a calatorit in Crimeea dupa anexare. Asa ca ea a fost descalificata dupa ce castigase, fara sa fi incalcat nicio lege sau un regulament... si in locul ei ucrainienii ultra-nationalisti au trimis o alta trupa.

    Morala? La Eurovision nici macar nu castiga favorita publicului ucrainian.... Castiga cine vrea UE. Halal concurs. 

    1. Doamne, ce idiot!

      Doamne,ce adevar

      Exact dar adevarul doare motiv pentru care trebuie ascuns sub pres!

    Cica punctajul din partea Romaniei nu a putut fi aflat direct de la Bucuresti.Iti vine sa razi,astia isi inchipuie ca poporul roman este precum politicienii romani.N-ai sa vezi,in situatia de fata cred ca Romania nu i-a acordat Ucrainei niciun punct si asta i-a deranjat pe stapanii care au cerut altceva.Daca acest concurs era organizat pentru o cauza sociala trebuiau sa spuna de la inceput,este un concurs de muzica,este vorba despre cel mai bun.Ar fi trebuit sa spuna si faceam o cheta,nu sa-i umilim pe ceilalti artisti,sa umilim popoare,sa le acuzam de frauda.Frauda au comis-o cei care au dat 12 puncte Ucrainei din partea Romaniei.Imi amintesc ca tipa care a castigat concursul in 2016 a fost invitata sa cante la Bucuresti si a fugit fiindca nu are voce.

    1. Hehe, ne iau de fraieri. Ma si mir cum de propovaduitorii adevarurilor corecte politic nu fac scandal 24 de ore din 24 pe acest subiect. Care meritocratie?

      Nu au primit ordin de la perciunatzi, de aia tac.

      eu am votat pentru Ucraina, pentru ca asa am simtit

    Ar trebui interzisa facatura asta de concurs. Tvr sa nu mai aloce bani publici. Sa sustina financiar concursul CIA si MI6 ar fi mai corect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb