SCRISOARE DESCHISĂ Sindicaliştii din FNGCIMM cer demisia directorului general Silvia Ciornei

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Companii / 5 februarie 2016

Silvia Ciornei: "Scrisoarea deschisă a sindicaliştilor se înscrie în seria de denigrări, denaturări ale realităţii şi acuze nefondate care mi-au fost aduse"

Un grup de 100 de salariaţi din cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) solicită demisia directorului general Silvia Ciornei, pe care o acuză de proastă gestiune a instituţiei, se arată într-o scrisoare deschisă a Sindicatului "Garantare".

În replică, Silvia Ciornei ne-a transmis că scrisoarea deschisă a salariaţilor "se înscrie în seria de denigrări, denaturări ale realităţii şi acuze nefondate" care i-au fost aduse.

"Aţi dat dovadă de incapacitate în organizarea activităţii şi v-aţi concentrat doar pe aşa-zisa eficientizare prin reducerea costurilor, scăpând din vedere faptul că, la fiecare sută de mii economisită prin scăderea cheltuielilor, veniturile s-au diminat cu mai mult de 400 sute de mii", acuză salariaţii. Potrivit acestora, proasta gestionare a afectat şi programul Prima Casă.

"Vrem să ştim ce anume faceţi dumneavoastră pentru salariul pe care îl primiţi?", a scris Sindicatul, adăugând: "Aveţi obligaţia să ne explicaţi ce aţi făcut în ultimii doi ani de când aţi preluat conducerea deoarece nu vedem nici o îmbunătăţire a situaţiei FNGCIMM.

Băncile nu mai lucrează cu noi, în timp ce dumneavoastră faceţi declaraţii de presă care nu au nici o legătură cu realitatea şi vrem să ştim de ce?"

Sindicaliştii au mai precizat că, în ultimele 26 de luni, de la preluarea conducerii Fondului de către Silvia Ciornei, instituţia a fost părăsită de foarte mulţi angajaţi, nemulţumiţi de conducere.

Ciornei: "Am întâmpinat rezistenţă la schimbare din partea unor salariaţi care nu au înţeles necesitatea acesteia"

În replică, Silvia Ciornei aminteşte că preluarea mandatului de director general al FNGCIMM, în noiembrie 2013, s-a realizat într-un moment critic şi cu implicaţii asupra reputaţiei unei instituţii ce activează pe o piaţă financiară deosebit de sensibilă. "În acel moment, în urmă controalelor Curţii de Conturi şi Corpului de Control al Primului Ministru erau semnalate o serie de deficienţe, unele majore, în activitatea Fondului, care necesitau soluţii immediate", ne-a precizat domnia sa, adăugând: "Pe parcursul celor doi ani de mandat, acţiunile echipei de conducere au vizat cu precădere implementarea unui cadru eficient de reglementare şi control al activităţilor care să asigure identificarea şi administrarea riscurilor.

Aceasta a constituit o provocare majoră deoarece, în paralel cu acţiunile de reglementare şi control, a trebuit să gestionăm corespunzător relaţia cu instituţiile credit şi să elaborăm noi soluţii şi scheme de garantare care să asigure dezvoltarea viitoare a Fondului.

În cursul acestui proces important de schimbare şi introducere a unui sistem de conducere în conformitate cu practicile guvernanţei corporative, am întâmpinat, că în orice proces similar, rezistenţă la schimbare din partea unor salariaţi care nu au înţeles necesitatea acesteia. O parte din directorii unor structuri importante ale Fondului au devenit lideri de sindicat şi din această dublă ipostază au derulat în mod constant acţiuni menite să apere trecutul, indiferent de consecinţe.

Scrisoarea deschisă la care faceţi referire se înscrie în seria de denigrări, denaturări ale realităţii şi acuze nefondate care mi-au fost aduse".

Doamna Ciornei spune că va încerca să continue ceea ce a început, convinsă fiind că a acţionat întotdeauna spre binele instituţiei şi punând interesul acesteia pe primul plan, "indiferent de opoziţia unor angajaţi posibil manipulaţi de unele cercuri de interese".

"Eu încă am speranţa că semnatarii scrisorii deschise, care spun că vorbesc în numele unui număr important de salariaţi, vor înţelege care sunt cu adevărat interesele şi obiectivele instituţiei noastre şi vor renunţa la astfel de practici care fac rău tuturor salariaţilor Fondului", a adăugat directorul general al FNGCIMM.

La finalul lui 2014, pe masa Guvernului se afla un memorandum ce prevedea extinderea activităţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, care urma să devină Fondul de Garantare a Creditelor din Fonduri Europene. Acest proiect nu s-a mai concretizat.

În noiembrie 2013, Aurel Şaramet a fost revocat din funcţia de director general/preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - IFN, în locul său fiind numită, pe termen limitat, Silvia Ciornei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Vai de managerii care nu vad solutii decat in darea afara a subordonatilor, vai de actionarii care habar nu au despre realitatile din firmele pe care le detin in portofoliu. Iar daca acele firme mai sunt cumva si ale statului, vai de noi toti.

    1. Poate va veni o zi in care "statul" va trebui sa raspunda pentru usurinta cu care inghite gogosile pe care am impresia ca i le livreaza cei pusi, pe bani cu adevarat grei, sa gestioneze aceste firme (cum le-ai numit).

    Ce rezistenta a intampinat Silvia Ciornei din moment ce a schimbat tot? A facut reorganizare si a modificat toate procedurile. Cand singurele studii economice ale lui Ciornei sunt un master de un an la ASE facut la 35 de ani ce poate ea sa inteleaga dintr-o institutie financiara?

    1. Nu cred ca aceasta doamna Silvia Ciornei are o vina, vinovat este sistemul, care accepta existenta/infiintarea unor institutii care nu-si (mai) regasesc locul si rolul in realitatea economica din Romania de azi decat poate ca o sursa de venituri disproportionat de mari comparativ cu activitatea sau mai bine spus lipsa de activitate ce le caracterizeaza.

      Cu siguranta, DOAMNA va iesi din piesaj, asa cum s-a intamplat si acum 10-11 ani, si se va dedica singurei activitati in care a performat: politica. Tentativele iesirii din politica au fost sortite esecului, pe principiul ca orice om tinde sa fie promovat pana la nivelul lui de incompetenta. Singura problema este aceea ca va fi foarte greu de identificat omul care sa poata sa repare ceea ce s-a distrus, precum si timpul necesar unei asemenea operatiuni.

    eh...pa cand ii schimba varanu uleiul si-i dadea vitamine, performa saracutza , chiar cu motorasul ala cat nuca, da' la ultima bariera i-a ramas incalecatorul atarnat si de-atunci umbla de nebuna ca musca fara cap...

    2 INTREBARI PTR. PARCHET :

    1.De ce duduia Ciornei are fabulosul SALARIU DE 7805 EURO / LUNA , angajata la STAT , CAND REZULTATELE SUNT CATASTROFALE ? n-ar trebui sa dea banii inapoi ?

    2.De ce la 39 ani , a primit casa prin ANL CAND NU SE INCADRA SUB NICIO FORMA ( avea peste 35 ani, nu casatorita , nu copii, poate handicapata ?!!. ) 

    Cine i-a permis ( s.ciornei ) , sa se inscrie pe 2 liste de constructii case ANL ,una in cartierul

    Henri Coanda si alta unde deja locueste mai ales ca nu se incadra ( zero puncte ).Asta nu-i abuz in serviciu ? ( era parlamentara in aceea perioada ) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb