Sebastian Burduja, Ministrul Energiei:" Reîncep lucrările la cel mai aşteptat proiect energetic în execuţie: centrala de la Iernut"

D.R.
Politică / 2 august 2023

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei:" Reîncep lucrările la cel mai aşteptat proiect energetic în execuţie: centrala de la Iernut"

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunţat că vor reîncepe lucrările la centrala pe gaz de la Iernut din judeţul Mureş, după ce Romgaz a emis ordinul în acest sens, informează news.ro.

Ministrul Energiei a precizat: "Investiţia este cuplată cu proiectul Neptun Deep, de care tot Romgaz se ocupă, împreună cu OMV Petrom, ceea ce va face ca România să devină din 2027 cel mai important producător de gaze naturale din Europa", potrivit sursei citate.

Sebastian Burduja a precizat: "Reîncep lucrările la cel mai aşteptat proiect energetic în execuţie: centrala de la Iernut. Ieri Romgaz a dat ordinul de reîncepere a lucrărilor la centrala pe gaz de la Iernut. Este cel mai aşteptat proiect de producţie a energiei electrice din România ultimilor ani. Deblocarea acestei investiţii a necesitat un efort susţinut pe toate planurile: economic, juridic, diplomatic. Mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes şi îi felicit pentru perseverenţă, cu o menţiune specială pentru Răzvan Popescu, CEO Romgaz", conform sursei citate.

Ministrul Sebastian Burduja: "Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale. Insolvenţa celor două companii a dus la o situaţie juridică extrem de complicată şi la întârzieri în implementare. Termenul de finalizare a unităţii de producţie de energie electrică pe gaze cu putere instalată de 430 MW a fost stabilit la 16 luni de la data ordinului de reîncepere a lucrărilor, printr-un nou contract cu firma spaniolă Duro Felguera", precizează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cei de la Romgaz + Min Energiei= o gasca de penibili. Nu sunteti in stare sa terminati o centrala in 10 ani dar vreti sa faceti hidro Tarnita-Lapusesti? Mare teapa pt romani!

    Acum 5-6 ani lucrarile erau efectuate in proportie de 90%. Dupa 2-3 ani au ajuns la 80% pentru ca dupa inca 2=3 ani sa ajunga la 70%.

    Dupa inca 2-3 ani vor fi gata probabil la un nivel de 60%. 

    Probabil, a lucra inseamna a duce la fier vechi instalatii si utulaje.

    Cand se va anunta ca au fost incheiate lucrarile inseamna ca toata centrala lichidata. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb