SECETĂ DE VOTURI? Agricultorii ameninţă cu boicotarea alegerilor parlamentare

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2008

Agricultorii ameninţă cu boicotarea alegerilor parlamentare

Producătorii agricoli ameninţă cu boicotarea alegerilor parlamentare din toamna acestui an, fiind extrem de nemulţumiţi că sprijinul promis de Guvern pentru înfiinţarea campaniei agricole de toamnă întârzie să apară.

Întrucât ne aflăm la jumătatea lunii octombrie - în toiul campaniei agricole - iar sprijinul promis, recent, de către guvernanţi nu s-a concretizat, agricultorii noştrii par decişi să taxeze ceea ce ei numesc "neseriozitatea şi lipsa de profesionalism" a cabinetului Tăriceanu II, într-o manieră cu totul nouă: absenţa de la urne.

Şi, dacă ţinem cont că aproape jumătate din populaţia ţării locuieşte în mediul rural, o mobilizare "exemplară" a ţăranilor, ar putea da peste cap întreg procesul electoral din toamna acestui an.

Reprezentanţii producătorilor agricoli reclamă, în primul rând, că nu au primit sprijinul de minimis, de 200 de lei la hectar.

Ei mai vor definitivarea strategiei naţionale anti-secetă (rămasă la stadiul de proiect timp de un an de tergiversări), plăţile directe aferente anului 2008, şi un cadrul legislativ adecvat privind perdelele forestiere de protecţie.

"Ministerul Economiei nu a găsit resurse pentru sprijinul de minimis şi nici acum nu vrea să aplice legea de subvenţionare a creditului de producţie cu 30%", a adăugat Viorel Matei, preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR).

Liderul FNPAR a precizat că, dacă lucrurile nu vor intra pe un făgaş normal până la finele săptămânii viitoare, organizaţiile agricultorilor (FNPAR şi Federaţia Agrostar) vor prezenta Ministerului Agriculturii un "ultimatum" prin care vor cere deblocarea de urgenţă a situaţiei.

"Ne gândim destul de serios să trimitem adrese atât organizaţiilor noastre cât şi agricultorilor şi să boicotăm alagerile parlamentare dacă situaţia noastră nu se va rezolva", a subliniat Viorel Matei.

Surse apropriate Ministerului Agriculturii ne-au declarat că sprijinul de minimis ar urma să fie acordat în următoarele două săptămâni.

Adică tocmai în luna noiembrie, spre finalul campaniei agricole de toamnă, dar cât mai aproape de data alegerilor parlamentare.

Agricultorii vor organiza şi o manifestaţie la Bruxelles, cu scopul de a determina instituţiile europene să determine guvernul nostru prin legislaţia comunitară să intervină în agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb