Secretarul general al NATO îndeamnă Coreea de Sud să îşi intensifice sprijinul militar pentru Ucraina

M.C.
Internaţional / 30 ianuarie 2023

Secretarul general al NATO îndeamnă Coreea de Sud să îşi intensifice sprijinul militar pentru Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut astăzi Coreei de Sud să sporească sprijinul militar acordat Kievului, dând exemplul altor ţări care şi-au schimbat politica de a nu furniza arme ţărilor aflate în conflict, după invazia rusă în Ucraina, informează Reuters, conform Agerpres.

Stoltenberg se află la Seul, prima oprire a unei călătorii care mai include Japonia şi are ca scop consolidarea legăturilor cu aliaţii SUA în faţa războiului din Ucraina şi a concurenţei în creştere din partea Chinei.

În întâlnirile cu înalţi oficiali sud-coreeni, secretarul general al NATO a susţinut că evenimentele din Europa şi America de Nord sunt interconectate cu alte regiuni şi că alianţa doreşte

să contribuie la gestionarea ameninţărilor globale prin creşterea parteneriatelor în Asia.

Într-un discurs la Institutul Chey pentru Studii Avansate din Seul, el a mulţumit Coreei de Sud pentru ajutorul neletal acordat Ucrainei, dar i-a cerut să facă mai mult, adăugând că este o "nevoie urgentă" de muniţie.

"Îndemn Republica Coreea să continue şi să intensifice chestiunea specifică a sprijinului militar", a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

De la începutul războiului, Coreea de Sud a semnat acorduri majore prin care a furnizat sute de tancuri, avioane şi alte arme Poloniei, dar preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a spus că legea ţării sale, care interzice furnizarea de arme ţărilor aflate în conflicte, face dificilă furnizarea de arme Ucrainei.

Stoltenberg a remarcat că ţări precum Germania, Suedia şi Norvegia au avut politici similare, dar le-au schimbat."Dacă nu vrem ca autocraţia şi tirania să câştige, atunci (ucrainenii) au nevoie de arme, aceasta este realitatea", a spus el.

Într-un comunicat dat publicităţii luni, regimul nord-coreean a numit vizita lui Stoltenberg un "preludiu al confruntării şi războiului, deoarece aduce norii întunecaţi ai unui 'nou război rece' în regiunea Asia-Pacific".

Anul trecut, Coreea de Sud şi-a deschis prima sa misiune diplomatică pe lângă NATO, angajându-se să aprofundeze cooperarea în domeniul neproliferării, apărării cibernetice, combaterii terorismului, răspunsului la dezastre şi în alte domenii de securitate.

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, este aşteptat luni la Seul pentru discuţii cu omologul său sud-coreean, Lee Jong-Sup.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cat de ticalosi si duplicitari sun satanistii astia din NATO! Cand e vorba de Ucraina stapanilor lor, Rothschild, cer tuturor statelor-colonii ale lor sa ii livreze rapid arme, dar cand alte state incearca sa faca acelasi lucru pt Rusi, urla din toti rarunchii si ameninta cu sanctiuni si embargouri la nivel international, de parca doar ei ar fi stapanii acestei Lumi, iar ceilalti, sclavii de serviciu!

    1. Mujicule, nu pricepi esenta...mujicia e stat agresor de aceea sunt sanctionati. Daca Ucraina invada alta tara primeau acelasi tratament. Iesiti afara din Ucraina si vei vedea ca nu va mai sanctioneaza nimeni:-)

      Vezi ce intampla daca te lasa aia de la azil sa umbli liber pe strazi si pe site-uri?

      "Vezi ce intampla" daca folosesti google translate:-)?

    Am o stire pentru dl secretar al NATO. Aceasta organizatie terorista indeamna la incalcarea tratatelor ONU privind comertul cu arme.

     

    "The Arms Trade Treaty is a multilateral treaty designed to regulate international trade in conventional arms. The United States was the 91st state to sign the Treaty. All parties must not authorize arms which would violate the UN Security Council’s Article VII, break any international treaties or arms embargoes, or be used in crimes or attacks against civilians. Importing states must make information about authorization of imports and exports available to exporting states. Transit states or trans-shipment states also have access to relevant information on authorizations in question subject to its national laws, practices and policies." 

     

    A intrat in aplicare din dec 2014. Germania este semnatara, Franta la fel. Si totusi obuzierele lor sunt folosite pentru bombardarea Donetsk si a civililor. Si Coreea de Sud este semnatara. Dar si Romania. De aceea se fereste Romania sa confirme ca fabricile de armament ale noastre fabrica si livreaza obuze catre Ucraina, asa cum a aparut in presa. 

    Sa recapitulam. Tarile NATO isi incalca propriul tratat al ONU care previne livrarea de armament catre zonele de conflict daca aceste arme sunt folosite si impotriva civililor. Iar Ucraina asta face si a facut de la inceputul conflictului din 2022, dupa ce si-a terminat propriile stocuri. 

    1. Vorbesti de civilii puscariasi inarmati de firma de consultanta in management wagner?

      GREU CU LOGICA,nu se mai studiaza la scoala lucrului bine facut in Romania educata si nu prea se poate prinde cand te informezi doar din surse autorizate(de SUA in colonii)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb