Sectorul 3 include IT&C şi industriile creative în planurile de dezvoltare economică

Cristina Radu
Companii / 5 iulie 2017

Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3

În primăvara lui 2018, Sectorul 3 se va număra printre primele zece oraşe europene care vor avea propria strategie de specializare inteligentă, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de Primăria sectorului. Până în prezent, aceste strategii, denumite RIS3 (Strategii de Cercetare şi Inovare pentru Specializare Inteligentă), au fost elaborate doar la nivel regional în UE. Odată cu apariţia In Focus, Comisia Europeană încurajează oraşele, adică polurile de dezvoltare economică de la nivel local, să-şi contureze proprii strategii de specializare inteligentă.

Specializarea Inteligentă sau RIS3 (Strategii de Cercetare şi Inovare pentru Specializare Inteligentă) este un concept promovat de Comisia Europeană, care răspunde nevoii de utilizare eficientă a resurselor în cercetare, dezvoltare şi inovare. Scopul este de a stimula inovarea regională (locală, în cazul reţelei In Focus), în vederea creşterii economice şi a asigurării prosperităţii, conform sursei.

Administraţia locală a Sectorului 3 lucrează alături de partenerii transnaţionali şi stakeholderii locali (autorităţi non-guvernamentale, unităţi de cercetare şi învăţare, reprezentanţi ai mediului de afaceri) la elaborarea unui plan integrat de acţiune care urmăreşte canalizarea eforturilor viitoare pentru susţinerea domeniilor economice cu cel mai ridicat potenţial de inovare şi dezvoltare: IT&C şi industriile creative.

Prin participarea în cadrul reţelei In Focus a programului URBACT III, alături de Bilbao şi Plasencia (Spania), Porto (Portugalia), Torino (Italia), Ostrava (Republica Cehă), Bielsko-Biala (Polonia), Frankfurt (Germania), Bordeaux şi Grenoble-Alpes (Franţa), Sectorul 3 urmăreşte obţinerea unei poziţii favorabile în peisajul economic naţional şi internaţional, prin măsuri de susţinere a antreprenoriatului, dinamizarea mediului de afaceri şi încurajarea tinerilor din domeniile prioritare identificate.

Primăria Sectorului 3 a fost gazda reuniunii partenerilor transnaţionali ai proiectului In Focus - Smart Specialisation Strategy at City Level (Programul URBACT III), în cadrul unui workshop de tip peer review desfăşurat între 27 şi 28 iunie în capitală. Întrucât schimbul de experienţă şi know-how reprezintă unul dintre fundamentele reţelelor URBACT, Sectorul 3 a fost gazda reuniunii partenerilor In Focus. Aceştia au avut prilejul de a-şi analiza printr-o evaluare încrucişată planurile integrate de acţiune în domeniul specializării inteligente la nivel local, la care lucrează în prezent.

Workshop-ul de la Bucureşti a oferit partenerilor transnaţionali şi oportunitatea de a cunoaşte mai bine Sectorul 3, prin intermediul a două vizite în teren. Pe 28 iunie, aceştia au vizitat Institutul Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare în Inginerie Electrică ICPE-CA, una dintre cele mai active şi performante unităţi de cercetare din ţară. A doua vizită a avut loc la Fabrica Flaros din zona Timpuri Noi, unde asociaţia non-guvernamentală AASTAF lucrează la înfiinţarea unui pol de competitivitate în domeniul industriilor creative. ICPE-CA şi AASTAF fac parte din Grupul Local URBACT al Sectorului 3, entitate care ajută Primăria Sectorului 3 să-şi contureze propria strategie de specializare inteligentă printr-o abordare integrată şi participativă (implicarea directă a stakeholderilor de la nivel local în dezvoltarea politicilor publice).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb