Sectorul de apă şi apă uzată beneficiază de 7 milioane de euro

Eli Roman
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 8 noiembrie 2005

Reprezentanţii Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA) şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au lansat, ieri, Programul de Îmbunătăţire a Performanţelor Financiare şi Operaţionale (FOPIP) - Asistenţă tehnică pentru întărirea capacităţii instituţionale a beneficiarilor finali ai programului ISPA în sectorul de apă şi apă uzată din România, informează un comunicat al MMGA.

Programul vizează îmbunătăţirea serviciilor de apă şi are o valoare de 7 milioane de euro, bani finanţaţi integral de Uniunea Europeană în cadrul unei Asistenţe Tehnice ISPA. Acesta se întinde pe o perioadă de trei ani şi are două componente majore: - "FOPIP", ce vizează implementarea unui program de îmbunătăţire a performanţelor operaţionale şi financiare a 11 companii de apă din judeţele care beneficiază în prezent de investiţii ISPA, respectiv Braşov, Sibiu, Satu Mare, Neamţ, Buzău, Argeş, Maramureş, Vîlcea, Mehedinţi, Galaţi şi Tulcea. - "Pre- FOPIP" ce va asigura suport pentru creşterea eficienţei serviciilor de apă în alte nouă judeţe care vor beneficia în viitor de fonduri europene pentru infrastructura de apă: Vaslui, Caraş Severin, Suceava, Teleorman, Giurgiu, Cluj, Gorj, Olt şi Hunedoara.

Attila Korodi, secretarul de stat MMGA pentru Integrare Europeană a subliniat faptul că Proiectul este esenţial pentru atragerea de noi investiţii în judeţele beneficiare. Totodată, Attila Korodi a menţionat faptul că, ţinînd cont de volumul foarte ridicat de investiţii necesar pentru conformarea cu normele europene pînă la sfîrşitul perioadei de tranziţie (estimat la 17,1 miliarde de euro numai pentru sectorul de apă potabilă, ape uzate şi substanţe periculoase), devine esenţial aportul operatorilor la îndeplinirea angajamentelor din Capitolul 22- Mediu.

Demararea proiectului a venit ca urmare a solicitării Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor făcute către Comisia Europeană în vederea finanţării unei asistenţe tehnice care să sprijine autorităţile locale în formarea unor operatori puternici şi viabili în sectorul de apă, capabili să asigure implementarea adecvată a proiectelor cu finanţare internaţională şi operarea eficientă a obiectivelor de investiţii construite cu aceste fonduri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb