Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 28 aprilie 2022

Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

Programul Make in India, este un program initiat de guvernul indian, cu scopul de a ajuta India sa devina un punct de productie la nivel mondial. Programul vizeaza promovarea inovatiei, consolidarea abilitatilor de dezvoltare, dezvoltarea infrastructurii de productie, dezvoltarea productiei ecologice si controlul calitatii produselor.

Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

Guvernul Indiei a implementat in acest sens o serie de masuri menite sa incurajeze dezvoltarea relatiilor comerciale prin eliminarea taxelor de import si export a volumelor mici de marfuri, simplificarea reglementarilor privind deschiderea de noi afaceri si obtinerea de licente online.

Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

Exporturile totale de mărfuri şi servicii ale Indiei au atins un nivel de 669,65 miliarde USD în aprilie 2022, crescând cu 34,50% faţă de perioada anului trecut respectiv aprilie 2021.

Exporturile de mărfuri ale Indiei au crescut la un nivel record de 417,81 miliarde de dolari în perioada exerciţiului financiar 2021-2022, depăşind ţinta guvernului de 400 de miliarde de dolari. India realizează un nivel istoric de export anual de mărfuri, atingând 417,81 miliarde USD în anul financiar 2021 - 2022, o creştere de 43,18% faţă de 291,81 miliarde USD în bugetul precedent.

Creşterea exporturilor a fost determinată în principal de o creştere a cererii pentru produse precum petrol, fire de bumbac, textile, produse alimentare, produse chimice şi produse de inginerie. În acelaşi timp, importurile de bunuri spre India au crescut, de asemenea, la 610,22 miliarde de dolari, în principal cauzate de creşterea importurilor de ţiţei, cărbune, aur şi electronice.

Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

În ultimele două luni, există o situaţie globala privind companiile de logistica, exportul de produse fiind ingreunat din cauza lipsei de containere la nivel mondial. Lanţurile comerciale şi de aprovizionare sunt afectate la nivel mondial, în ciuda faptului că în martie 2022, India a atins o cifră de export de 40 de miliarde de dolari.

Sectorul ingineriei a jucat un rol esenţial în povestea de succes a exporturilor din India. Exporturile de bunuri de inginerie înregistrează o creştere uimitoare de 45,51% acestea au crescut la 111,63 miliarde USD in perioada anului financiar aprilie 2021- martie 2022, comparativ cu 76,71 miliarde USD în anul financiar aprilie 2020 - martie 2021. Sectorul Inginerie a dat dovadă de o rezistenţă extraordinară în perioada de pandemie şi a revenit destul de remarcabil mentinand o crestere continua in aceasta perioada.

Sectorul bunurilor de inginerie reprezintă o cotă destul de mare, mai mult de 27%, din coşul total de exporturi al Indiei reprezinta produse de inginerie. Primele cinci destinaţii de export ale Indiei pentru bunuri de inginerie sunt: SUA (14,7%), China (5,8%), EAE (5,1%), Italia (4%) şi Germania (3,4%).

Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

Creşterea impresionantă a exporturilor de bunuri de inginerie din ultimii ani s-a datorat în mare parte schemei de bunuri de capital pentru promovarea exporturilor cu taxe zero (EPCG) a Ministerului Comerţului şi Industriei şi face parte din Strategia de Comerţ Exterior (FTP) a Guvernului Indiei.

Strategie de Comerţ Exterior prestabilită a intrat în vigoare la 1 aprilie 2015, a fost implementata pentru o perioada 5 ani si a fost valabila până la 31 martie 2020. Pentru a asigura stabilitatea politicilor în perioada pandemiei, Strategia de Comert Exterior (FTP) 2015-2020 a fost prelungita pentru anul 2021-2022, aceasta avand ca data finala data de 31 martie 2022.

Sectorul de bunuri de inginerie cuprinde maşini şi echipamente industriale, automobile şi componentele sale, echipamente de transport, piese de avioane şi nave spaţiale, piese de nave şi bărci, biciclete, dispozitive medicale şi echipamente regenerabile, produse metalice (fier şi oţel şi metale neferoase).

"Ca naţiune, trebuie să ne concentrăm pe calitate şi productivitate şi să decidem că putem fi printre primele locuri în lume când vine vorba de calitate. Standardele de calitate trebuie să fie clare, uniforme şi stricte. Nu trebuie să lăsăm cultura de calitate slăbită în ţară". Shri Piyush Goyal, ministrul comerţului şi industriei

Acordul de Cooperare Economică şi Comerţ (ECTA) semnat cu Australia, a fost primul acord semnat cu o ţară dezvoltată după un deceniu. Acordul de parteneriat economic cuprinzător semnat cu Emiratele Arabe Unite a fost cel mai rapid ALS bilateral negociat vreodată de India la nivel global. In acest moment se poarta negocierile ALS cu Regatul Unit, Canada, Israel şi UE. Acordurile de cooperare economică vor stimula şi mai mult exporturile Indiei în toate sectoarele.

După SUA, Uniunea Europeana este cea mai mare destinaţie a exporturilor produselor de bunuri de inginerie din India. Exporturile de inginerie au crescut cu 46% pe parcursul anului, la 111 miliarde de dolari, dintre care bunuri în valoare de aproximativ 16 miliarde de dolari şi 21 de miliarde de dolari au fost expediate în SUA şi ţările UE. Germania, Italia, Ţările de Jos, Franţa, Polonia, Belgia şi Spania sunt principalele destinaţii ale exporturilor de bunuri de inginerie provenite din India.

Piata din România importa numeroase produse de inginerie din India, printre acestea se regasesc produse din oţel şi fier, piese de vehicule, maşini şi componente electrice, piese din metale neferoase.

Ambasadei Indiei în România, Secţia Comercială sprijină dezvoltarea relaţiilor comerciale, ajută la identificarea de noi parteneri comerciali pentru exportul şi importul de bunuri de inginerie între India şi România, precum şi consultanţă în stabilirea de parteneriate comerciale.

Sectorul Inginerie: Unul dintre principalii piloni ai economiei indiene

(C)

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb