Şefi ai ISU Teleorman, trimişi în judecată pentru cursuri fictive de stingerea incendiilor

Elena Deacu
Anticorupţie / 26 iunie 2015

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că doi colonei, un locotentenent colonel şi un plutonier adjutant din cadrul ISU Teleorman au fost trimişi în judecată sub control judiciar pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie - august 2014, Graure Petre şi Jantea Doina, în calitate de administratori ai două societăţi comerciale furnizoare de formare profesională, au organizat şapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanţi, în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor, caărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor cursanţi trebuia realizată de cei patru angajaţi ISU acuzaţi acum de procurori - Mîrlogeanu Remus, Chivu Aurel, Ion Alexandru şi Hampu Vasilica, desemnaţi în acest sens de către comisia de autorizare Teleorman.

În realitate, niciunul dintre cursanţi nu a efectuat vreo oră din cele 118 ăprevazute în programa pentru pregătirea teoretică şi practică. De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea şi desfăşurarea cursurilor şi examinărilor fiind false, acuză Direcţia Naţionala Anticorupţie.

Astfel, DNA i-a pus sub control judiciar pe colonelul Mîrlogeanu Remus, prim-adjunct al inspectorului şef al I.S.U. "A. D. Ghica" al judeţului Teleorman, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată (49 acte materiale), uz de fals, în formă continuată (15 acte materiale), pe colonelul Chivu Aurel, adjunct al inspectorului şef al I.S.U. "A. D. Ghica" al judeţului Teleorman, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată (91 acte materiale), uz de fals (19 acte materiale); pe locotenentul colonel Hampu Vasilică, şef Centru Operaţional în cadrul I.S.U. "A. D. Ghica" al judeţului Teleorman, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată (35de acte materiale), uz de fals în formă continuată (20 de acte materiale), pe plutonierul adjutant şef Ion Alexandru, subofiţer în cadrul I.S.U. "A.D. Ghica" al judeţului Teleorman, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată (14 acte materiale), uz de fals în formă continuată (14 acte materiale).

Au mai fost trimişi, în arest la domiciliu, Graure Petre, fost ofiţer la I.S.U. "A.D. Ghica" al judeţului Teleorman, pentru şapte infracţiuni de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (102 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (169 de acte materiale), uz de fals, în formă continuată (48 acte materiale), Jantea Doina, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, patru infracţiuni de abuz în serviciu, săvârşite în forma complicităţii, fals intelectual în formă continuată (121 de acte materiale, din care 53 în forma autoratului şi 68 în forma complicităţii), S.C. Biancalex. S.R.L. - Alexandria, persoană juridică, pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, formă continuată (87 de acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (95 de acte materiale), uz de fals în formă continuată (27 de acte materiale), şi S.C. Cadlex. S.R.L. - Alexandria, persoană juridică , pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată (15 acte materiale), fals intelectual, în formă continuată (74 acte materiale), uz de fals, în formă continuată (21 acte materiale).

Prejudiciul în acest dosar se ridică la suma de 76.200 de lei, constând în sumele de bani achitate de către cursanţi.

În cauză, a fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri ce aparţin lui Graure Petre.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb