Şeful BERD cere restructurarea băncilor de dezvoltare regională

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 octombrie 2014

Şeful BERD cere restructurarea băncilor de dezvoltare regională

Băncile de dezvoltare regională din întreaga lume trebuie să coopereze mai bine în caz contrar riscând să devină irelevante, a declarat ieri preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Suma Chakrabarti a apreciat că înfiinţarea băncii de dezvoltare a statelor BRICS precum şi eforturile Chinei de a lansa o bancă asiatică de investiţii în infrastructură reprezintă o critică la sistemul actual care nu se adaptează suficient de rapid pentru a încorpora noile structuri de putere precum şi nevoile pieţelor emergente. Deşi este a doua economie a lumii, China are o influenţă limitată în cadrul marilor instituţii financiare internaţionale precum Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional sau Banca Asiatică de Dezvoltare.

"Lipsa de disponibilitate sau incapacitatea jucătorilor actuali de a se modifica sau adapta rapid pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare lasă sistemul multilateral în poziţia de urmăritor", a declarat Chakrabarti cu ocazia reuniunilor de toamnă ale FMI şi Băncii Mondiale. Chakrabarti a făcut un apel către celelalte bănci regionale de dezvoltare, inclusiv Banca Africană de Dezvoltare (BAFD) şi Banca Asiatică de Dezvoltare, să fie mai atente la criticile guvernelor şi companiilor nemulţumite de faptul că deseori trebuie să facă faţă unor priorităţi sau strategii de ţară care sunt contradictorii. Preşedintele BERD a apreciat că diferitele bănci de dezvoltare ar trebui să colaboreze în cadrul proiectelor, să facă schimb de cunoştinţe şi chiar să combine finanţarea în anumite domenii. "Cu siguranţă acesta este modul în care o ţară beneficiară şi-ar organiza sistemul multilateral dacă ar putea face aşa cum doreşte", a spus Chakrabarti.

BERD a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state comuniste din Europa de Est. Recent instituţia şi-a extins activităţile pentru a include o serie de ţări din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb