Preşedintele Rezervei Federale (Fed) din Dallas, Richard Fisher, este mai îngrijorat în privinţa economiei Franţei, a doua ca mărime din zona euro, decât de periferia uniunii monetare, transmite CNBC.
Fisher a afirmat, într-un interviu acordat unei publicaţii germane, că este de un optimism precaut în legătură cu zona euro şi că observă o îmbunătăţire a situaţiei în regiunea afectată de criză. Însă, el a adăugat că problemele rămân mai ales în Franţa.
"Sunt îngrijorat în privinţa Franţei, mai mult decât în cazul oricărei alte ţări. O Franţă puternică este importantă în contextul istoriei europene", a precizat Fisher.
"Riscurile legate de dezvoltarea economiei nu trebuie subestimate", a mai spus şeful Fed.
Indicatorii din ultima perioadă au arătat că tabloul economic al Franţei s-a îmbunătăţit uşor, cu toate că o scădere puternică a producţiei industriale arată că redresarea este încă departe.
Conform datelor institutului francez de statistică INSEE publicate vineri, producţia industrială a Franţei a scăzut cu 1,4% în iunie, faţă de luna mai, în timp ce analiştii anticipau o uşoară creştere.
Ministerul francez de Finanţe a anunţat recent că economia a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, cu un avans de 0,2%, iar Banca Franţei anticipează pentru acest an o creştere economică de 0,1%. Majoritatea analiştilor se aşteaptă însă la contracţie.