Şeful Gărzii de Mediu Ialomiţa, trimis în judecată pentru operaţiuni financiare

Simona Grigorescu
Anticorupţie / 30 septembrie 2015

Procurorii din cadrul DNA - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Cornel Vasile, comisar-şef la Garda Naţională de Mediu, pentru efectuarea unor operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Procurorii au reţinut că "în perioada februarie - iunie 2015, Cornel Vasile, concomitent cu exercitarea funcţiei publice de comisar-şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa, a controlat, coordonat şi condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăţi comerciale, unde, de altfel, deţinea şi calitatea de asociat".

Potrivit anchetatorilor, inculpatul Cornel Vasile a contactat ori, după caz, a fost contactat de partenerii de afaceri, a făcut plata salariilor angajaţilor şi s-a interesat în mod constant de situaţia sumelor de bani ce trebuiau încasate şi a restanţierilor.

De asemenea, în perioada respectivă, Vasile a dispus efectuarea de plăţi către furnizori, a aprobat reparaţia unui autoturism aparţinând societăţilor administrate şi achiziţia de carburant, a solicitat şi obţinut prelungirea unui contract de leasing pentru un autovehicul aparţinând societăţilor.

"Comportându-se ca un administrator de fapt, inculpatul Vasile Cornel a dispus celor cei doi administratori de drept efectuarea demersurilor legale pentru recuperarea unor sume de bani neîncasate, a stabilit modul de acţiune al uneia dintre societăţi la licitaţiile la care urma să participe, şi-a dat acordul pentru vânzarea unui utilaj aparţinând celor două societăţi şi a solicitat şi primit sume de bani din contabilitatea celor două societăţi pentru repararea autoturismului personal", se arată în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ialomiţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb