Şeful Poliţiei din Bârlad, ridicat de mascaţi

George Forcoş
Miscellanea / 5 septembrie 2016

Şeful Poliţiei Bârlad a fost ridicat de mascaţi chiar din sediul IPJ Vaslui, fiind suspectat de procurori că a încercat să ajute un tânăr acuzat de viol să scape de pedeapsă.

În consecinţă, comandantul Poliţiei Bârlad a fost ridicat de agenţi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din timpul unei şedinţe care avea loc la Vaslui şi dus la audieri la Parchet, transmite Digi 24.

Şeful Poliţiei din Bârlad este bănuit că ar fi încercat să amâne cercetările într-un dosar de viol şi că totodată ancheta în acest caz s-a desfăşurat în mod defectuos. Mai sunt acuzaţi în acest dosar şi alţi subalterni.

Poliţiştii sunt acuzaţi de faptul că după ce o tânără de 17 ani a depus o plângere la Poliţie că a fost violată, aceştia ar fi încercat să refacă traseul adolescentei din ziua incidentului şi în momentul în care au ajuns în faţa apartamentului au oprit ancheta cu totul.

În acelaşi dosar mai este cercetat şi şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Exploatat şi Neglijat, psihologul Ionel Brătianu. Acesta este acuzat că ar fi făcut o expertiză favorabilă agresorului la cererea şefului Poliţiei din Bârlad, expertiză care contrazice faptele care s-au petrecut de fapt.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei din Bârlad a declarat pentru presa locală că este nevinovat şi că se simte nedreptăţit, depunând şi o plângere la procurorul şef de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

"Într-adevăr, s-a emis un mandat de aducere pe numele lui Vasile Chelaru, acesta fiind condus la audieri. Procurorul de caz o să aprecieze, la finalul audierilor, dacă se impune emiterea unei ordonanţe de reţinere", a declarat, luni, pentru News.ro prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vaslui au precizat că Vasile Chelaru se află în concediu de odihnă, pe 5 şi 6 septembrie.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Bârlad au făcut, joi, mai multe percheziţii la sediul Poliţiei Municipale, în dosarul în care sunt cercetaţi şeful instituţiei, Vasile Chelaru, şi doi subordonaţi ai acestuia.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi tergiversat cercetările într-un dosar în care un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului, fapte comise în aprilie anul trecut.

"La sediul Poliţiei Bârlad au avut loc patru percheziţii în urma cărora au fost ridicate mai multe documente şi unităţi de calculatoare. Activităţile s-au desfăşurat într-o cauză în care există suspiciuni cu privire la comiterea unor infracţiuni de serviciu într-un dosar în care sunt făcute cercetări pentru viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului", a declarat, vineri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Bârlad, Mihaela Plopan.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Vasile Chelaru ar fi intervenit telefonic pe lângă şeful centrului din Bârlad, psihologul Ionel Brătianu, să întocmească expertiza în cazul tânărului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb