SUA se află într-un război economic cu China, a afirmat şeful strategiei politice al preşedintelui american. El a avertizat că Washingtonul pierde lupta, dar că este pe cale să lovească China tare pentru practicile comerciale neloiale, potrivit NBC News. Trump a autorizat luni o anchetă pentru presupusul furt de proprietate intelectuală a Chinei ca primă măsură de comerţ direct a administraţiei sale împotriva Beijingului.
Într-un interviu de miercuri, Steve Bannon a cântărit înrăutăţirea tensiunilor dintre SUA şi Coreea de Nord şi furia cauzată de marşurile naţionaliste din Charlottesville.
Bannon a afirmat în interviu: "Suntem în război economic cu China". El a explicat: "Este menţionat în toată literatura lor, nu sunt timizi să spună ce fac, unul dintre noi va fi un hegemon în 25 sau 30 de ani şi o să fie ei dacă mergem pe acest drum ... Dacă vom continua să o pierdem, suntem la cinci ani, cred, cel mult 10 ani, de a atinge un punct de inflexiune din care nu vom mai putea recupera niciodată".
Bannon, care a recunoscut că se luptă cu porumbei în administraţia americană, a spus: "Vom continua demersurile vizând aceşti tipi. Am ajuns la concluzia că se află într-un război economic şi ne strivesc". Bannon a spus că nu există niciun motiv pentru a fi moale cu China pentru a obţine sprijinul Beijingului faţă de Coreea de Nord deoarece credea că China nu va face nimic mai mult pentru a reţine Phenian.
Bannon a spus că poate lua în considerare o înţelegere în care China a făcut Coreea de Nord să îngheţe acumularea nucleară prin inspecţii verificabile, iar SUA ar fi înlăturat trupele din peninsula coreeană, dar o astfel de înţelegere părea îndepărtată.
Spre deosebire de ameninţarea lui Trump de "foc şi furie" împotriva Coreei de Nord, Bannon a spus: "Nu există o soluţie militară, trebuie să o uităm...Până când cineva rezolvă o parte a ecuaţiei care îmi arată că 10 milioane de oameni din Seoul nu mor în primele 30 de minute de la armele convenţionale, nu ştiu despre ce vorbim".
Strategul a afirmat că SUA pot folosi secţiunea 301 a Legii comerţului din 1974 împotriva constrângerii chineze a transferurilor de tehnologie de la corporaţiile americane care desfăşoară activităţi în China. Acesta a spus că SUA vor continua plângerile împotriva dumpingului de oţel şi de aluminiu, potrivit agenţiei de ştiri.
Întrebat despre posibila legătură dintre naţionalismul său economic şi naţionalismul din SUA, în special violenţa rasistă din Charlottesville, el a spus:"Ethno-naţionalism - sunt nişte rataţi. Este un element marginal...Cred că mass-media se joacă prea mult şi trebuie să ajutăm să-i zdrobească. Aceşti tipi sunt o colecţie de clovni".
Steve Bannon, care a condus anterior site-ul de dreapta Breitbart, a afirmat că focalizarea pe rasă ar ajuta republicanii din punct de vedere politic: Acesta a declarat: "Democraţii, cu atât mai mult vorbesc despre politica de identitate, i-am luat. Vreau să vorbească despre rasism în fiecare zi. Dacă stânga se concentrează pe rasă şi identitate şi mergem cu naţionalismul economic, putem zdrobi democraţii. "