SENAT: Biroul permanent urmează să se reunească la ora 13:00

G.U.
Politică / 16 noiembrie 2020

Biroul permanent urmează să se reunească la ora 13:00

Biroul permanent al Senatului urmează să se reunească astăzi, la ora 13:00, pe agendă putând să fie inclusă cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis pentru legea care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, după ce săptămâna trecută solicitarea a primit raport de respingere din partea Comisiei juridice, transmite Agerpres.

Potrivit liderului grupului USR, Radu Mihail, data alegerilor parlamentare este "clară", 6 decembrie.

"Din punctul nostru de vedere, există o dată, e stabilită. Este o dată optimă. Singurul motiv de amânare ar putea fi numai unul legat de o situaţie sanitară catastrofală, deosebită, care ar impune aşa ceva", a afirmat Radu Mihail.

El a precizat că o eventuală dezbatere a iniţiativei cetăţeneşti "Fără penali" este tardivă în această sesiune, pentru că referendumul nu mai poate fi organizat simultan cu scrutinul din 6 decembrie, notează sursa citată.

Senatorul PNL Alina Gorghiu, declara săptămâna trecută, că liberalii nu vor participa la niciun fel de şedinţă prin care PSD doreşte să-şi conserve o "majoritate toxică" în Senat, cu intenţia de amâna alegerile parlamentare şi a-şi prelungi cu încă cel puţin trei luni mandatul, transmite Agerpres.

Comisia juridică a acordat, pe 10 noiembrie, raport de respingere cererii de reexaminare a preşedintelui Iohannis pentru legea care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scântei, a explicat săptămâna trecută că şedinţa, desfăşurată online, a fost convocată neregulamentar de Şerban Nicolae, care nu mai este membru PSD şi nu mai poate deţine funcţia de preşedinte. Potrivit Iuliei Scântei, funcţia revine PSD în conformitate cu algoritmul politic.

Scântei a precizat că, după ce au participat la începutul şedinţei, parlamentarii PNL, USR, UDMR şi PMP au explicat că desfăşurarea întâlnirii este neregulamentară şi au părăsit şedinţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb