SENATORII AMERICANI CONFIRMĂ: UBS şi LGT şi-au ajutat clienţii să eludeze legea fiscală

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 iulie 2008

UBS AG şi "Liechtenstein bank LGT Group" (LGT) şi-au ajutat clienţii din SUA să-şi ascundă activele şi să eludeze legea fiscală, anunţă Subcomisia Permanentă de Investigaţii din Senatul american. Potrivit reprezentanţilor acesteia, UBS Elveţia, cel mai mare administrator mondial de averi ale bogătaşilor, a ascuns 17,9 miliarde de dolari pentru 19.000 de americani care nu şi-au declarat activele Serviciului Intern al Veniturilor.

Senatorii americani mai spun că LGT a manifestat o "cultură a discreţiei şi decepţiei", încredinţându-le clienţilor americani nume de cod. Raportul subcomisiei, care numără 114 pagini, mai notează: "UBS a deschis mii de conturi în Elveţia, deţinute în mod avantajos de clienţii din SUA, au ţinut miliarde de dolari în active şi nu au raportat sumele autorităţilor americane". Ieri urma să înceapă audierile în cazul acestor bănci.

Procurorii din SUA şi autorităţile de reglementare investighează, în prezent, UBS, bancă al cărei sediu se află la Zürich. Luna trecută, un fost angajat al UBS şi-a recunoscut vinovăţia în acest caz, declarând că şi-a ajutat clienţii miliardari să eludeze legea fis-cală. La rândul său, LGT se află în mijlocul unui scandal care implică investigaţii în aproximativ 12 ţări. Anchetele au pornit după ce un fost angajat al LGT a fost suspectat că a vândut autorităţilor germane informaţii "furate" privind conturile secrete ale clienţilor. LGT a făcut transferuri în paradisuri fiscale, printre care Insulele Virgine. Unul dintre cei mai importanţi clienţi ai LGT a fost miliardarul Frank Lowy, al doilea bogătaş al Australiei, conform raportului. Lowy, fondatorul "Westfield Group", deţinătorul celui mai mare mall comercial din lume, şi-a constituit un cont bancar secret în Liechtenstein, ca să ascundă de autorităţile fis-cale cel puţin 68 de milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb