Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a lui Oprea

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 2 februarie 2016

Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a lui Oprea

Actualizare 14:03 Oprea, la ieşirea de la comisie: "Nu mi-e frică, sunt nevinovat, există jocuri de putere"

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

"Nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne. (...) Sunt un om care am ajutat justiţia, am respectat legea şi înţeleg foarte bine jocul de putere", a declarat Oprea, după audierea sa la Comisia juridică care a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru de interne pentru abuz în serviciu în cazul folosirii coloanelor oficiale.

Oprea a mai spus că nu îi este frică de nimic şi de nimeni atât timp cât se ştie nevinovat. El a mai susţinut că a acţionat în baza unor ordine vechi din 1999 care reglementau folosirea coloanelor oficiale de către miniştri.

"Ca om politic înţeleg foarte bine momentul acesta politic" a mai spus Oprea refuzând să precizeze la ce se referă atunci când invocă jocuri de putere.

(I.D.)

---

Actualizare 14:00 Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a lui Oprea

Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, potrivit unor surse parlamentare, transmit televiziunile de ştiri.

(I.D.)

-----

Actualizare 13:45 Tăriceanu: "Dacă raportul va fi întocmit de Comisia juridică, putem convoca plenul miercuri pentru cazul Oprea"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Biroul permanent al acestei Camere ar putea include pe ordinea de zi a plenului de miercuri solicitarea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea, dacă raportul Comisiei juridice va fi finalizat în cursul acestei zile, transmit surse din presă.

"Azi are loc şedinţa Comisiei juridice adresată Senatului de ridicare a imunităţii unui ministru de Interne. De îndată ce vom primi raportul de la Comisia juridică, aşa cum v-am spus şi ieri, vom aduce în dezbaterea plenului solicitarea înaintată Senatului şi senatorii vor vota pentru sau împotriva ridicării imunităţii. Comisia juridică de abia se întruneşte. Nu ştiu când întocmeşte raportul Comisia juridică, dar dacă va întocmi raportul, eu am discutat cu colegii mei, în principiu mâine (n.r, miercuri) este zi de plen, putem să convocăm plenul şi să dăm votul pe marginea solicitării adresate Senatului", a afirmat Tăriceanu la Senat.

Acesta a precizat că solicitarea avocatului lui Gabriel Oprea de restituire a dosarului referitor la acesta către DNA va fi analizată de Comisia juridică.

"Scrisoarea va fi pe masa Comisiei juridice, care va considera dacă este nevoie de o acţiune pe baza acelei scrisori. Ceea ce vă pot spune este că solicitarea Parchetului nu a fost adresată Senatului de ridicare a imunităţii unui senator, ci a unui fost ministru care în momentul de faţă este membru al Senatului şi de aceea scrisoarea a fost adresată direct Senatului, şi nu prin intermediul ministrului Justiţiei", a adăugat Tăriceanu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:11 Gabriel Oprea a ajuns la Comisia Juridică

Senatorul Gabriel Oprea s-a prezentat, marţi, la Comisia juridică pentru a studia dosarul de la DNA şi pentru a-şi prezenta punctul de vedere, transmit televiziunile de ştiri.

El este însoţit de senatorul UNPR Florentina Jipa.

Comisia juridică a Senatului analizează, marţi, cererea privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului, informează Agerpres.

Conform procedurii, Oprea poate să îşi studieze dosarul la Comisia juridică. El le-a cerut anterior colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

(I.D.)

-----

Actualizare 11:47 Avocatul lui Oprea cere senatorilor jurişti restituirea dosarului său la DNA

Avocatul preşedintelui UNPR, senatorul Gabriel Oprea, a solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului referitor la acesta la Direcţia Naţională Anticorupţiei (DNA), au declarat, marţi, pentru Agerpres, surse parlamentare.

Potrivit acestora, avocatul ar fi motivat solicitarea prin faptul că doi procurori nu ar fi avut competenţa să facă cercetări, susţinând în aceste condiţii că "a fost ilegală începerea cercetării în acest caz".

Totodată, Oprea cere prin avocatul său ca DNA să aibă mai întâi un punct de vedere şi, ulterior, să se pronunţe Comisia juridică a Senatului.

"A trimis avocatul (senatorului Gabriel Oprea - n.r.) un punct de vedere, o întâmpinare depusă către membrii Comisiei juridice", au mai declarat sursele citate de Agerpres.

(I.D.)

-----

Comisia juridică a Senatului analizează cazul Oprea

Comisia juridică a Senatului analizează, marţi, cererea privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului Gabriel Oprea, urmând să întocmească ulterior un raport consultativ, pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a plenului, informează Agerpres.

Conform procedurii, senatorul Gabriel Oprea poate să îşi studieze dosarul la Comisia juridică, dar el le-a cerut colegilor parlamentari să voteze cererea de urmărire penală transmisă de DNA, pe motiv că nu ar trebui prelungită perioada necesară stabilirii adevărului.

Fostul ministru Gabriel Oprea a transmis în acest sens o scrisoare preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Comisiei juridice, Cătălin Boboc.

Gabriel Oprea afirmă că se consideră nevinovat şi spune că nu a beneficiat de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne.

Biroul permanent al Senatului a transmis pe 27 ianuarie Comisiei juridice spre analiză solicitarea Justiţiei privind începerea urmăririi penale a senatorului Oprea, aminteşte Agerpres.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Conform DNA, infracţiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dja- ul trebuie sa zica ca sunteti il ne un vat nu?

    SUS : hoţii ; JOS : HARMAGHEDONUL ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb