Senatorii italieni vor protejarea "Generali" de o preluare străină

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 ianuarie 2017

Senatorii italieni vor protejarea "Generali" de o preluare străină

Surse: Şefii "Intesa", "Generali" şi "UniCredit", convocaţi la autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Italia

Peste o sută de senatori italieni, majoritatea din Partidul Democrat, aflat la putere, i-au solicitat Guvernului de la Roma să prezinte măsurile pe care intenţionează să le ia pentru protejarea "Assicurazioni Generali", cel mai mare asigurător din ţară, de orice preluare străină.

Iniţiativa vine în contextul în care au apărut discuţii cu privire la interesul asiguratorilor străini AXA (Franţa) şi "Allianz" (Germania) pentru compania italiană.

Unul dintre senatori, Francesco Russo, a declarat că senatorii s-au adresat în acest sens Ministrului Economiei de la Roma, Pier Carlo Padoan.

Amintim că, săptămâna aceasta, publicaţia italiană Il Messaggero anunţa că grupul bancar "Intesa Sanpaolo" ar putea lansa o majorare de capital de 12 miliarde de euro rezervată acţionarilor "Assicurazioni Generali", ca parte a potenţialei preluări a companiei de asigurări. "Intesa" a confirmat că examinează posibilitatea unei alianţe cu "Generali", acesta fiind primul comentariu făcut după apariţia în presă a unor informaţii privind interesul băncii italiene pentru achiziţia unei participaţii la cea de-a treia mare companie europeană de asigurări.

Printre opţiunile luate în considerare, cea mai probabilă este o ofertă de numerar şi acţiuni prin care "Intesa" ar prelua 60% din "Generali". Tranzacţia include, conform Il Messaggero, o componentă de numerar de trei miliarde de euro şi o majorare de capital de 12 miliarde de euro.

Conform Financial Times, autoritatea de reglementare a pieţelor financiare din Italia (Consob) a convocat la o întâlnire şefii "Intesa", "Generali" şi "UniCredit" (cea mai mare bancă din Italia), pentru a-şi explica intenţiile. Solicitarea a venit mircuri seara, la o zi după apariţia speculaţiilor referitoare la potenţiala ofertă, care a dus la creşterea semnificativă a acţiunilor celor trei instituţii financiare la Bursa de la Milano.

Sursele citate de publicaţia britanică, sub condiţia anonimatului, au declarat că întâlnirea era aşteptată ieri.

Săptămâna aceasta, acţiunile "Generali" au urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, în urma speculaţiilor referitoare la potenţiala ofertă de preluare lansată de "Intesa".

O sursă apropiată de "Intesa" a confirmat că banca ia în considerare o astfel de tranzacţie, împreună cu firmele de asigurări "Allianz" şi AXA, dar încă nu a fost luată o decizie finală, deoarece este aşteptată aprobarea Băncii Centrale Europene înainte de lansarea ofertei, potrivit Agerpres.

Totuşi, brokerii au speculat asupra posibilităţii unei oferte de preluare chiar mai extinse, care va schimba complet sectorul financiar italian.

Unii brokeri susţin că intenţia "Intesa" ar fi nu doar să achiziţioneze "Generali", ci şi pe cel mai mare acţionar al companiei italiene de asigurări - "Mediobanca" - instituţie care deţine 13% din "Generali", în timp ce "UniCredit", aflată sub presiune să-şi vândă activele pentru majorarea capitalului, ar putea fi dispusă să vândă către "Intesa" participaţia sa de 8% în "Mediobanca".

Ieri, ministrul Economiei de la Roma, Pier Carlo Padoan, a declarat, citat de agenţia Reuters, că o posibilă alianţă între cea mai mare bancă retail din Italia, "Intesa Sanpaolo", şi "Assicurazioni Generali" ar fi o "afacere de piaţă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb