Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă care nu au ajuns la destinaţie

A.P.
Politică / 5 decembrie 2020

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă care nu au ajuns la destinaţie

Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail a trimis sâmbătă o scrisoare către Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 pentru a cere explicaţii cu privire la voturile prin corespondenţă ale cetăţenilor din afara ţării care nu au ajuns la destinaţie, potrivit News.

"Am constatat din informaţiile oficiale publicate de către Biroul Electoral că doar ceva mai mult de jumătate dintre cetăţenii care au solicitat să voteze prin corespondenţă au primit confirmari ca plicurile pe care le-au trimis cu votul au ajuns la destinatie. De asemenea, am primit numeroase semnale de la cetăţeni români din Diaspora care au fost notificaţi de faptul că votul lor prin corespondenţă nu ajuns, cu toate că l-au trimis cu săptămani bune înainte. Sunt şi situaţii în care două persoane au semnalat că au trimis în acelaşi moment, din acelaşi loc, plicurile cu votul şi au avut surpriza să primească mesaje diferite - una că votul a ajuns, o alta că nu a ajuns", arată senatorul USR în scrisoare.

Acesta solicită Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 următoarele clarificări:

"- Câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate în România?

- Câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate la locaţiile din străinătate?

- Ce măsuri aveţi invedere pentru a verifica dacă toate plicurile ajunse la destinaţie au fost înregistrate?

- Ce măsuri aveţi în vedere pentru că cei aproape douăzeci de mii de cetăţeni care au solicitat să voteze prin corespondenţa dar care au fost notificaţi că votul lor nu a ajuns să fie informaţi şi pe alte căi că pot merge să voteze astăzi şi mâine la oricare dintre secţiile de votare din afară graniţelor?", conform sursei citate.

Radul Mihail mai precizează că "cetăţenii români aflaţi în afară ţării trebuie să îşi exprime neigradit şi cu uşurinţă dreptul la vot, împreună cu toţi ceilalţi cetăţeni, iar statul român are îndatorirea să se asigure că dreptul lor de a vota nu va mai fi niciodată afectat aşa cum s-a întâmplat în mai multe ocazii, cel mai grav anul trecut la alegerile pentru parlamentul European".

Un număr de 39.244 de alegători s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, în Diaspora, potrivit AEP.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Liniste si pace ,tov.iohanis si orbsan nu mai tipa coruptie,incompetenta,frauda, acum este guvernul meu la putere si nu este vina lui ne spune orban ca au uitat sa voteze deci este tot vina populatiei

    Diaspora nu ar trebui să aibă drept la vot. Nu este normal să votezi atunci când deciziile acelui vot nu-ți pot afecta votul.

    1. Nu este normal să votezi atunci când alegerile exprimate prin vot nu te afectează în niciun fel.

      Florinache -Iotdache , ai răbdare potaie , nu lătra acum să te dai de gol ce vrei să faci tu mare șef de trib la marele Consiliu Ilegistlativ.

      Iordache transmite mulțumiri USR-ului pentru sprijinul deosebit acordat în obținerea funcției.

      Românii din diaspora să-i voteze la ei acolo pe politicienii lor și să-i lase pe românii din România să-și decidă singuri viitorul. 

      sa le trimita sapun ce sa mai voteze ...ca streangul de gat e pregatit de Ciordache si are el "grija " de rudele lor din Romanica care sunt pe post de ostatici ca sa le trimita bani de afara ca nu mai conteaza cum voteaza prostimea ce suntem noi in fata zombilor comunistoizi disperati dupa functii si capuseli de stat...si-au "asigurat" batranetea "speciala" chiar nu mai conteaza ce "maculatura" mai stampilam noi daca nu se-ntoarce roata sa fie de sus pana jos un "consens benefic national " de care a beneficiat presedintele-stat Ilici (ce l-a valorificat benefic doar pentru ai lor "speciali") si trebuie acum "reconfigurat " intr-o directie in care sa evitam sa avem soarta Titanicului. (nu fiti stangagi ci judecati drept si actionati ferm!)

    A început să se fure ca în America cu sacii de voturi prin corespondenta.

    1. Mai degrabă am început noi să aflăm cum "s-a practicat" doar că încep să se toarne unii pe alții și nu-și mai fac blaturi și "negocieri" de culise.. Cascavalul e prea mare să mai toleram să fie contaminat de niște șobolani ce au ros tot ce au prins până acum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb