Senatorul Zamfir vrea dare în plată în contractele de leasing

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 decembrie 2017

Senatorul Zamfir vrea dare în plată în contractele de leasing

Noi principii ce vor sta la baza contractelor de leasing, care vor viza eliminarea clauzelor abuzive, vor fi stabilite în perioada următoare, a declarat, ieri, liberalul Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat. Parlamentarul a menţionat, citat de Agerpres: "În urma discuţiilor de astăzi (n.r. ieri), la care au participat cei din industria leasingului, am ajuns la o concluzie în care, în termeni de câteva zile, vom stabili nişte noi principii pe care le vom aplica în cazul contractelor de leasing. Este foarte important că şi industria leasingului a înţeles că în acest tip de contract există situaţia în care consumatorul poate fi abuzat. Au existat situaţii în care au fost reclamate clauze abuzive. Ca atare, am căzut de comun acord să eliminăm pe cât posibil situaţiile în care clientul să fie abuzat. Vorbesc despre situaţia în care nu mai poate plăti rata la leasing. Sunt situaţii foarte multe în care, după ce omul a fost deposedat de bunul respectiv, urma să achite ratele până la expirarea contractului. Or, mi se pare absolut aberant ca, după ce ai fost deposedat de bunul respectiv, să mai plăteşti acel contract până la finalitate. Ţi s-a luat bunul respectiv, mi se pare corect să nu mai ai de plătit decât respectivele dobânzi şi comisioane aferente ratelor restante. În niciun caz nu ai de ce să mai plăteşti contractul până la final".

Potrivit lui Daniel Zamfir, reprezentanţii industriei au depus o serie de amendamente, iar acestea urmează să fie analizate şi discutate în comisiile de specialitate.

Senatorul Daniel Cătălin Zamfir ne-a explicat, înainte de vacanţa parlamentară din vară, că acest proiect de lege prevede "reglementarea segmentului de executări silite şi a pieţei de leasing, prin reechilibrarea contractelor din aceste domenii". Domnul Zamfir ne-a precizat: "Această iniţiativă, care este similară Legii dării în plată, urmăreşte să mai pună frână recuperatorilor şi să reechilibrăm contractele de leasing. Pur şi simplu dorim ca aceste contracte să nu mai fie titluri executorii, ci să se meargă în instanţă pentru obţinerea unui astfel de titlu. În acelaşi timp, contractele de leasing trebuie şi ele reechilibrate, aşa cum Curtea Constituţională a hotărât că trebuie să se întâmple cu cele de credit. Trebuie reglementate toate domeniile astfel încât să nu existe o poziţie dominantă, ci una de echilibru între părţi".

Senatorul Zamfir a iniţiat şi promovat Legea dării în plată, care prevede stingerea datoriei odată cu cedarea către bancă a imobilelor puse garanţie în contractele de credit. Curtea Constituţională s-a pronunţat în cazul Legii dării în plată, hotărând că aceste contracte trebuie reechilibrate în acord cu realitatea actuală. În cazul în care instituţiile de credit refuză renegocierea, contractele de credit vor merge în instanţă, unde vor fi reconstruite de către judecător, după ce va fi probată impreviziunea, după cum a decis Curtea Constituţională.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Fara sa mai platesti absolut nimic, nici facturi restante cu penalizari.

    Oricum firma de leasing te obliga la rca la o firma care e mai scumpa de 3 ori decat piata. Te obliga la casco. 

    Cea mai buna alegere ca sa nu mai fie titlu executoriu. Ce pile au avut de au obtinut asa ceva! 

    Daca auto este bun, firma de recuperare face un pret din burta, mic, il cumpara un prieten de-al lor si alta firma de recuperare te executa pe diferenta. 

    .

    In aceste conditi de ce sa mai cumperi auto nou? Urla dileri sa opreasca guvernul second-ul, daca nu ati respectat clientul, acum de ce plangeti dupa el? Am vazut oameni cumparand auto second WV intre 100 000-150 000 de km decat sa cumpere Dacia nou. La Dacie caroseria e praf, logan, sandero, duster dupa 10 ani, la Wv rezista. Am dat Wv ca e cea mai cumparata. 

    1. S-a ajuns la situații aberante, lesinguri fara avans... Sau cu avans 0 cum ii spune mai nou. Trebuie reglementată situația, avans minim 50%. Și toată lumea va fi mulțumită.

      Fara dobanda! Cred ca ai vrut sa spui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb