După evoluţia foarte bună din octombrie, aşteptările pentru debutul lui noiembrie au fost setate la un nivel ridicat, factorii implicaţi în procesul investiţional, sperând, pe bună dreptate că Sibex s-a înscris pe un drum evolutiv constant şi nu doar unul conjunctural. Cu toate acestea, prima jumătate din şedinţa de debut a lunii a fost una ternă, cu speculaţii timide şi volum mic. La ora 16.45, volumul total abia depăşea 200 de contracte, având o valoare echivalentă de 3,3 milioane de lei şi fiind departe de a rupe gura târgului. Cotaţiile evoluau, la ora menţionată, pe plus, dar aprecierile erau foarte timide.
Derivatul pe indicele Dow Jones se clasa pe prima poziţie în topul zilei cu 179 de contracte pe scadenţa de luna viitoare. DEDJIA_RON decembrie a evoluat mixt, pe un culoar de 63 de puncte între minimul şi maximul atinse până la 16.45, oră la care cotaţia futures a indicelui valora 17.302 de puncte, în urcare cu doar 7 puncte. Nivelul ridicat al valorii la care se află Dow Jones amplifică doza de prudenţă cu care acţionează jucătorii şi îi face pe aceştia să cântărească perspectivele de creştere ale economiei globale, aşteptând date noi.
Pe segmentul derivatelor valutare, euro se aprecia timid faţă de dolar. Numărul contractelor era de numai 11 pe scadenţa decembrie 2014. Cotaţia monedei unice valora 1,25100 USD, după o creştere de 0,08%. Se mai observau şi 5 contracte pe perechea euro japonez/yen, moneda unică înregistrând o apreciere de 0,75%, la 141,72 yeni.
Pe segmentul derivate pe mărfuri, speculaţiile cu preţul aurului au fost modeste iar cele pe preţul petrolului lipseau din peisaj. Se consemnau doar 5 contracte SIBGOLD decembrie, pe fondul unei aprecieri nesemnificative de 0,15%, la 1170 dolari/uncie.
Pe piaţa spot nu se înregistrau tranzacţii, prelungindu-se perioada de "secetă", la aproape trei săptămâni.
Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.