SIBEX Interes speculativ modest în prima parte a şedinţei

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 noiembrie 2013

Lichiditatea din prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii a fost una redusă la Sibex. Evoluţia cotaţiilor nu a antrenat speculatorii, iar cei care totuşi au tranzacţionat, au preferat cantităţile mici. Ca urmare, la ora 16.45 numărul contractelor încheiate era de numai 289, cu o valoare de aproape 4 milioane lei.

Sectorul derivatelor pe indici era, după şapte ore de tranzacţionare, singurul în care se înregistra o activitate ceva mai intensă, datorită speculaţiilor pe valoarea indicelui Dow Jones. Derivatul cu simbolul DEDJIA_RON decembrie a atras, până la ora menţionată un total de 176 contracte. După ce a atins un nivel record miercuri, cotaţia a deschis pe un ton la fel de optimist şi joi, ajungând rapid la un maxim de 15.823 de puncte. După acest moment, cotaţia a început însă să coboare constant şi a intrat în teritoriu negativ imediat după deschiderea de la NYSE. Preţul nu a stat foarte mult timp pe "roşu", iar pariurile consemnate la 15 minute după deschiderea de pe Wall-Street indicau o creştere de 21 de puncte, la 15.798 puncte. Creşterile din prima parte a zilei au fost susţinute de piaţa futures americană, după ce Janet Yellen, care deţine funcţia de vicepreşedinte al FED, a declarat că are de gând să continuie aplicarea stimulentelor financiare. Cu toate acestea, se pare că optimismul nu este suficient de puternic, după ce raportul privind cererile de şomaj a indicat că mai mulţi americani decât se estimase au solicitat să primească indemnizaţie.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era de 40 pe scadenţa decembrie. Pentru aceasta, moneda unică pierdea teren faţă de dolar, depreciindu-se cu 0,13% şi fiind estimată la 1,34450 USD, conform datelor de la ora 16.45. Pe plan extern, moneda comună s-a depreciat după ce creşterea economică din euro-regiune a încetinit în trimestrul al treilea din an.

În restul sectoarelor, lichiditatea era redusă, numărul contractelor fiind doar de ordinul zecilor. Pe piaţa aurului numărul contractelor era de numai 27 pentru simbolul SIBGOLD_RON decembrie şi 8 pentru SIBGOLD, acelaşi termen. Uncia creştea, în ton cu evoluţie externă, acumulând câte 13 şi 12,4 dolari, şi valorând 1286,4, respectiv 1282,4 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb