SIBEX Preţul futures al petrolului, din ce în ce mai redus

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 noiembrie 2014

Cotaţiile celor mai tranzacţionate produse derivate se aflau pe scădere în prima jumătate a şedinţei de marţi iar speculatorii de la Sibex adoptau aceeaşi atitudine prudentă cu care au început săptămâna şi care s-a reflectat luni în cel mai slab volum, din 22 septembrie încoace, (748) de contracte. Posibilitatea ca lichiditatea să rămână la fel de redusă şi marţi erau destul de mari, în condiţiile în care, după aproape şapte ore de la deschidere numărul contractelor încheiate era de numai 283 iar valoarea tranzacţiilor de 4,37 milioane de lei. "Volatilitatea în scădere faţă de octombrie a determinat o mai slabă implicare iar jucătorii nu au probabil semnale suficient de clare ca să iniţieze strategii. De aceea, ei preferă speculaţiile timide, realizate doar pentru a lua pulsul pieţei. Cu toate acestea oricând este posibil ca un declic pe piaţa din SUA, o schimbare de direcţie, sau o ştire să schimbe situaţia şi să anime şi speculaţiile de la Sibiu", a comentat un broker cu privire la scăderea de implicare a jucătorilor de pe piaţa sibiană.

Pe segmentul mărfurilor, derivatul pe petrol făcea obiectul a 36 de contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia DEOIL:_LSC se deprecia cu 2,04% la 76,80 USD, urmărind evoluţia externă a aurului negru. Petrolul de tip West Texas Intermediate crude a scăzut la minimul din trei ani după ce Arabia Saudită a tăiat preţurile pentru export pentru clienţii americani pe fondul speculaţiilor că stocurile speculative au crescut săptămâna trecută. Şi petrolul de Brent s-a depreciat, atingând minimul din patru ani.

În sectorul derivatelor pe cursurile de schimb, perechea valutară care se evidenţia oarecum după jumătate de zi era euro/yen japonez cu 40 de contracte pe scadenţa decembrie. Euro se deprecia uşor cu 0,09%, la 142,1 yeni. Pentru euro/dolar rezultatul era unul slab după şapte ore de tranzacţii. Se observau doar 8 contracte şi o creştere de 0,22% a euro la 1,25170 USD.

Lider în topul zilei era, însă, tot derivatul pe indicele Dow Jones, cu aproape 200 de contracte realizate pe scadenţa decembrie. La ora 16.45, cotaţia sa scădea cu 16 de puncte, la 17.280 de puncte. Evoluţia era una corelată cu direcţia pieţei americane care, la aceeaşi oră, indica deprecieri ale indicilor aflaţi în apropierea valorilor record. Situaţia era determinată de scăderea companiilor din sectorul energetic în contextul continuării direcţiei descendente a petrolului dar şi de publicarea unor rezultate sub aşteptări de către unele companii importante cum ar fi Sprint Corp sau Priceline Group Inc.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Petrolul de tip West Texas Intermediate crude a scăzut la minimul din trei ani după ce Arabia Saudită a tăiat preţurile pentru export pentru clienţii americani pe fondul speculaţiilor că stocurile speculative au crescut săptămâna trecută.

    Minciuni propagate...De fapt altul este motivul de oferire pret la 77 USD/baril 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb