SIBEX Semne de revenire pentru cotaţia futures a aurului

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 octombrie 2016

La Sibex, debutul săptămânii a menţinut starea de apatie, tranzacţiile cu derivate fiind sporadice. Ca urmare, după jumătate de sesiune, se înregistrau doar 11 contracte cu o valoare de numai le 64.722 lei.

Derivatul care are ca activ suport aurul a rămas singurul produs interesant pentru puţinii participanţi şi conform datelor de la ora 17.15, simbolul GOLD 16J care urmăreşte evoluţia aurului pe scadenţa din luna curentă, totaliza 7 contracte. După o săptămână de coşmar, cu scăderi ample, în ton cu evoluţia de pe pieţele externe, cotaţia futures a metalului nobil se situa la 1259,4 dolari, înregistrând o creştere de 3 USD faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price)[1], calculat de ATHEXClear la 1256,4 USD. În comparaţie cu nivelul de la închiderea de vineri, uncia se aprecia cu 7,8 USD. Şi pe piaţa futures americană aurul se aprecia, câştigând peste 1% după ce săptămâna anterioară înregistrase cea mai severă scădere din ultimii trei ani.

În ceea ce priveşte derivatul pe indicele Dow Jones, activitatea era una modestă, seria şedinţelor cu rezultatelor slabe continuând pentru acest produs care, până nu demult, era vedeta incontestabilă a pieţei. Se observau doar 4 contracte pe scadenţa martie 2017, iar simbolul DEDJIA 17C era cotat la 18.221 de puncte, depreciindu-se cu 183 de puncte faţă de start of day price[1], calculat de ATHEXClear la 18.404 puncte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15 [1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb