SIBEX Starea de pasivitate se prelungeşte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 noiembrie 2016

După rezultatul slab de luni, când pe piaţa futures au fost consemnate doar 18 contracte, prima jumătate a zilei de marţi a menţinut starea de pasivitate în rândul participanţilor. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau doar 7 contracte, valoarea acestora fiind situată la 117.451 lei.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau 5 contracte încheiate pe scadenţa decembrie, încheiate pe fondul unei scăderi de 60 de puncte faţă de "start of day price"[1] (18.902 puncte), la 18.842 de puncte. Cotaţia câştiga însă 24 de puncte faţă de închiderea de luni. Pentru scadenţa martie 2017 DEDJIA 17C a atras doar un contract şi valora 18.779 de puncte, după o depreciere de 219 de puncte în raport cu cotaţia de referinţă de la deschidere (18.998 puncte). În balanţă cu nivelul de la închiderea zilei anterioare se observa însă o apreciere de 39 de puncte La NYSE indicii S&P 500 şi Nasdaq au deschis pe plus, susţinuţi de creşterea din sectorul tehnologic dar Dow Jones a început ziua pe minus după şase zile de creştere consecutivă "sub efectul Trump", care au dus cel mai cunoscut indice american la recorduri istorice.

Se mai consemna un singur contract pe derivatul care urmăreşte preţul petrolului, cotaţia futures a unui baril de tip Light Sweet Crude pe scadenţa decembrie fiind estimată la 44,62 USD, după o creştere de 1,29 USD.

În sectorul derivatelor valutare prima jumătate a zilei nu a adus tranzacţii.

Pe ATS-ul administrat de Sibex se înregistra un schimb cu 50 de acţiuni[2] Abo Mix, singura tranzacţie fiind încheiată la un preţ de 8,5 lei/titlu, care indica o scădere de 24,44%.

[1] Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEX Clear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb