SIBEX Uşoare semne de revenire pentru euro în raport cu dolarul

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 martie 2016

La Sibex, tot ceea ce oferea piaţa futures după jumătate din penultima şedinţă a săptămânii era un total de 16 contracte cu o valoare de 177.760 de lei. Pentru a doua zi la rând, derivatul pe indicele Dow Jones lipsea din statistica zilei, afectând volumul. Astfel, derivatele valutare euro/dolar şi liră/sterlină dolar erau singurele produse tranzacţionate. Derivatul care urmăreşte evoluţia cursului de schimb dintre moneda unică europeană şi dolarul american atrăgea cea mai mare parte din total, cele 15 contracte încheiate îndreptându-se către scadenţa din această lună. Conform datelor de la ora 17.15, un euro era estimat la 1,0923 dolari, în urma unei evoluţii pozitive. Mai exact, moneda comună creştea cu 0,51% faţă de "start of day price"[1], stabilit de ATHEXClear la 1,0868 USD. Comparativ cu închiderea de miercuri 2 martie, euro se aprecia cu 0,67% şi pe plan extern dolarul pierdea teren în faţa rivalului său de pe bătrânul continent dar se întărea faţă de yen, în contextul în care investitorii au aşteptat noi date din piaţa muncii. Acestea au indicat o creştere neaşteptată a solicitărilor de ajutor de şomaj pentru săptămâna trecută dar trendul general continuă să indice o piaţă a muncii în proces de întărire. Pe Wall-Street deschiderea şedinţei a fost una negativă joi, după ce cotaţiile petrolului au încetinit dar şi pe fondul aşteptării unui nou pachet de date care să indice starea economiei americane. În ceea ce priveşte derivatul liră sterlină/dolar, singurul contract, realizat la Sibex, pe scadenţa martie, a fost încheiat la un preţ de 1,4115 USD pentru o monedă britanică, curs în urcare cu 0,27% faţă de "start of day price"(1,4077 USD).

Pe piaţa spot, se observau schimburi cu 1000 de acţiuni[2] Sin S.A. Bucureşti, realizate la un preţ de 2,15 lei/titlu, în urcare cu 7,5%. Se mai observau şi schimburi cu 437 de acţiuni Sigstrat, cotaţia unui titlu SIGS staţionând la 0,20 lei.

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb