SIBEX Zi liniştită pe pieţele de derivate Sibex

SEPTIMIU RUSU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2013

Cum ne-am obişnuit până acum, cotaţiile de la Sibiu respectă cu fidelitate evoluţia cotaţiilor internaţionale. La ora articolului, ziua de vineri se anunţa liniştită pe pieţele americane, principalii indici având în predeschidere o evoluţie neutră.

Prin inducţie, şi cotaţiile de la Sibex pe principalele produse tranzacţionate sunt în aşteptare, astfel încât derivatul pe Dow Jones cu scadenţa septembrie înregistra, la ora 16.30, o variaţie de doar 0.11% cu tendinţa pozitivă.

Mişcări mai ample se înregistrau pe perechea valutară EUR/JPY (EUR/JPY_RON SEP13) în creştere cu 0.39% până la nivelul de 132.25 puncte şi pe pereche valutară GBP/USD (GBP/USD_RON SEP13) în creştere cu 0.40% până la nivelul 1.5627. Cotaţia aurului pe scadenţa august rămâne aproape neschimbată la nivelul 1372,9 puncte în scădere cu 0.01% faţă de şedinţa anterioară. Cotaţia petrolului coboară până la echivalentul a 104.8 USD în scădere cu 0.29% .

Ziua de vineri coroborată cu situaţia calmă de pe pieţele internaţionale se regăseşte şi în numărul de contracte realizate pe piaţa Sibex. În topul tranzacţiilor se află derivatele pe Dow Jones cu scadenţele septembrie şi decembrie 2013 cu un total de 294 de contracte.

Dintre perechile valutare tranzacţionate se remarcă din punct de vedere al volumului perechea valutară EUR/USD pe scadenţa septembrie, cu 136 contracte. Pe derivatul pe aur se înregistrau 85 de contracte încheiate, iar pe derivatul pe petrol pe scadenţa octombrie s-au încheiat 14 contracte. În total s-au încheiat 545 contracte cu o valoare noţională de 6.657.930, 80 RON.

Piaţa spot la Sibiu a avut o zi calmă după schimburile de pachete făcute în ziua de joi , până la ora 16.30 neînregistrându-se tranzacţii .

Săptămâna 19-23 august se apropie de sfârşit într-o tonalitate specifică perioadei de vârf a concediilor din luna august, cu tranzacţii în creştere la mijlocul săptămânii şi în scădere pe final. Pe măsură ce luna septembrie se apropie şi traderii revin la pupitrele de tranzacţionare se va observa mai clar evoluţia pieţelor financiare din perioada următoare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb