În ultima şedinţă din săptămâna 9-13 mai, participanţii de pe piaţa Sibex au tranzacţionat pe fondul unei tendinţe de creştere înregistrată toate segmentele. Direcţia pozitivă a fost vizibilă şi pe bursele europene, cei mai importanţi indici de pe bătrânul continent înregistrând aprecieri. Creşterile au permis cumpărătorilor să recupereze terenul pierdut în zilele precedente şi au menţinut lichiditatea la un nivel bun, chiar dacă sub cel înregistrat în ziua de joi 12 mai, când a fost consemnat cel mai bun volum din mai. La ora 17.40, numărul total de contracte se situa la 4200 cu o valoare de 34,5 milioane lei, cu 28% mai mare comparativ cu nivelul valoric înregistrat pe piaţa BVB. De-a lungul celor cinci şedinţe ale perioadei 9-13.05, "jucătorii" au încheiat circa 20.000 contracte cu o valoare de aproximativ 136 milioane lei.
Cel mai lichid instrument în şedinţa de vineri a fost derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average. La ora 17.40 numărul contractelor DEDJIA_RON se situa la pes-te 2300. Cotaţiile futures ale DJ de la Sibex au înregistrat creşteri încă de la deschidere. În SUA, deschiderea de pe Wall-Street a indicat o evoluţie mai degrabă nehotărâtă pentru indicii americani. Atât Dow Jones cât şi S&P500 au deschis uşor pe plus, pentru ca apoi să treacă în teritoriu negativ, scăderea cotaţiei DJ adâncindu-se treptat în prima jumătate de oră de tranzacţionare. În SUA, Departamentul Muncii a anunţat creşterea indicelui preţurilor de consum cu 0,4% în aprilie. Datele privind inflaţia din America pe luna trecută au fost în conformitate cu aşteptările, ajutând investitorii reevalueze recenta volatilitate în piaţa materiilor prime. Scăderea cotaţiei Dow Jones pe bursa de la New-York s-a reflectat rapid şi la Sibex unde preţul futures al indicelui pe scadenţa iunie a început să coboare puternic după ora 16.30, atingând minimul zilei. Apoi, în mod similar, temperarea scăderii la NYSE a atras după sine o reacţie similară la Sibiu, pe fondul acestor mişcări, lichiditatea crescând. Cu mai puţin de o oră şi jumătate înaintea închiderii cotaţiile DEDJIA_RON se menţineau pe plus. Astfel, pentru iunie, preţul futures al Dow Jones câştiga 74 punc-te, în timp ce pe septembrie aprecierea era mai puternică cifrându-se la 149 puncte. Pentru finalul anului, cotaţia Dow Jones se aprecia cu 111 puncte.
Pe segmentul derivatelor valutare, participanţii au preferat paritatea EUR/USD, denominată în lei, pentru care, până la 17.40, încheiaseră 73 contracte. Până spre ora 16.00 s-a mizat pe creştea euro faţă de dolar, în contextul în care, pe plan extern, moneda unică a avansat faţă de majoritatea monedelor pe fondul celei mai rapide creşteri economice din zona euro din al doilea trimestru din 2010 încoace. Ulterior, după 16.30 cotaţia euro a intrat pe minus la Sibiu faţă de dolar, astfel că la ora 17.40 se observa o depreciere de 0,25% a monedei europene. Interesul pentru paritatea euro/dolar tranzacţionată la Sibex a crescut constant, în săptămâna 9-13 mai, volumul ajungând la 500 de contracte.
Pe segmentul financiar, cumpărătorii au beneficiat de creşteri importante ale cotaţiilor futures ale DESIF5. Şi pe piaţa suport acţiunea SIF Oltenia a avut o zi bună, încheiată cu o apreciere de 2,6% după ce în şedinţa anterioară se înregistrase o scădere de 5,46%. Şi la Sibex cotaţia DESIF5 a crescut pentru toate termenele disponibile. Pentru iunie preţul de cotare de la ora 17.30 afişa o creştere de 1,27%, în timp ce pentru septembrie creşterea era de 1,07%. Cotaţia DESIF5 pentru finalul anului creştea cu 0,51%, iar cea pentru martie 2012 cu 0,63 %.
S-au înregistrat tranzacţii şi pe derivatele Fondul Proprietatea observându-se o creştere de 2,08% pe septembrie, în timp ce preţul pe iunie se afla în staţionare.
Pe segmentul mărfuri uncia de aur se aprecia cu 8,1 dolari, fiind încheiate 58 de contracte.
Pe piaţa spot, participanţii au tranzacţionat 203.100 de acţiuni Sibex, interesul pentru acţiunile Bursei din Sibiu fiind în creştere. Cotaţia SBX a crescut cu 3 bani , până la 1,69 lei.