ZIARUL BURSA

16 mai 2011
Ediţia din 15.08.2024
Convenţia PDL, în eprubeta Cotroceniului

BOC - PREŞEDINTELE PARTIDULUI PREŞEDINTELUI Profeţia autoreflexivă

Cristian PîrvulescuPolitică / 16 mai 2011

De aproape o jumătate de secol, de când LaPalombara şi Weiner au stabilit condiţiile definirii politologice a partidelor politice, principalul criteriu al diferenţierii între acestea şi grupurile de susţinere a unui "ministeriabil" (fie el preşedinte, prim ministru, ministru ori "baron") este "despărţirea" de liderul fondator, altfel spus capacitatea de a se transforma din organizaţii de "pradă" în instituţii stabile.

Gabriela Anghelache

Guvernul dă peste cap ordinea despăgubirilor prin Fondul Proprietatea

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 16 mai 2011

Sub pretenţia că ar zădărnici posibile abuzuri în despăgubirea foştilor proprietari, Guvernul a strecurat, recent, o Hotărâre care, dimpotrivă, deschide mai larg uşa abuzurilor, stipulând că Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) va putea emite cu prioritate titluri de plată şi/sau de conversie, atunci când ar avea loc o "distorsionare a pieţei în ceea ce priveşte tranzacţionarea acţiunilor Fondului Proprietatea, prin scăderea preţului acestora, de natură să pună în pericol procesul de despăgubire".

Recesiunea s-a încheiat, depresiunea inflaţionistă continuă

Călin RecheaMacroeconomie / 16 mai 2011

Călin Rechea

Am fost zilele trecute la piaţă. Era toată verde, la fel ca o economie care tocmai a ieşit din recesiune.Bătrânica de la care am cumpărat ridichi m-a întrebat dacă nu vreau şi nişte ceapă. Când i-am răs­puns că avem aşa ceva în grădină, m-a suprins cu replica ei: "Foarte bine faceţi, că vin vremuri grele".

Două săptămâni de pierderi pentru euro

Două săptămâni de pierderi pentru euro

A.V.Internaţional / 16 mai 2011

Moneda unică europeană s-a depreciat vineri, pe pieţele externe, în raport cu dolarul, atingând cel mai redus curs al ultimelor şase săptămâni, pe fondul temerilor legate de eventuala restructurare a datoriilor Greciei, res­pectiv de răspândirea problemelor financiare ale acestei ţări în regiune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Profitul net al "Concefa" a crescut cu 199,38%

SIMONA ADAMPiaţa de Capital / 16 mai 2011 /

Profitul net al firmei "Concefa" (simbol COFI) a crescut cu 199,38%, la 151.791 lei în trimestrul I din 2011 faţă de perioada similară din 2010, potrivit comunicatului privind rezultatele financiare ale firmei transmis Bursei de Valori...

Profitul net al "Transgaz" a crescut cu 3,01%

Profitul net al "Transgaz" a crescut cu 3,01%

SIMONA ADAMPiaţa de Capital / 16 mai 2011 /

Profitul net al transportatorului de gaze naturale prin conducte, "Transgaz" (simbol TGN), a crescut, în primele trei luni ale anului în curs, cu 3,01%, la circa 194 milioane lei, faţă de trimestrul I din 2010, şi cu circa 33,9 % faţă de...

Profitul "UniCredit" a crescut cu 56%

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 mai 2011

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, şi-a majorat cu 56% profitul în primul trimestru din 2011, ca urmare a reducerii provizioanelor pentru creditele neperformante şi a veniturilor diviziei de investment banking.

Câştiguri duble pentru "Credit Agricole"

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 mai 2011

"Credit Agricole" SA, a treia bancă din Franţa după valoarea de piaţă, şi-a dublat profitul în primul trimes-tru din anul curent, în baza veniturilor diviziei de investment banking şi a reducerii provizioanelor pentru creditele...

"ThyssenKrupp" şi-a majorat profitul cu 70%

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 mai 2011

"ThyssenKrupp" AG, cel mai mare producător de oţel din Germania, anunţă majorarea cu 70% a câştigurilor sale în trimestrul al doilea din exerciţiul fiscal curent, ca urmare a unei cereri sporite de pe piaţa siderurgică.

UniCredit Ţiriac Bank - profit mai mic cu 47%

UniCredit Ţiriac Bank - profit mai mic cu 47%

Elena VoineaBănci-Asigurări / 16 mai 2011 /

UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat, în trimestrul unu, un profit de 34 milioane lei, în scădere cu 47%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS), se arată în comunicatul băncii.

Directorul FMI, arestat

Directorul FMI, arestat

ALINA VASIESCUInternaţional / 16 mai 2011

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn (foto), a fost arestat ieri, acuzat fiind la New York pentru agresiune sexuală, ceea ce ar putea pune capăt ambiţiilor prezidenţiale ale acestuia.

FMI a cerut restructurarea ANAF

F.A.Politică / 16 mai 2011

Guvernul va adopta ordonanţa privind restructurarea ANAF până la board-ul FMI din iunie şi tot până atunci va fi încheiată inventarierea tuturor arieratelor companiilor de stat şi ale bugetului aferente anului 2010, deoarece nu a îndeplinit acest...

Emil Boc

Emil Boc a rămas în fruntea PDL

Politică / 16 mai 2011

Premierul Emil Boc a câştigat, sâmbătă, în cadrul Convenţiei Naţionale a democrat-liberalilor, un nou mandat în fruntea partidului.

Emil Boc a fost votat de 868 de delegaţi, contracandidatul Vasile Blaga - de 499, iar Theodor Paleologu - de...

Cum se alege un lider de partid?

Cătălin AvramescuEditorial / 16 mai 2011

Cătălin Avramescu

La ora la care scriu, s-a încheiat de o oră prima zi a Convenţiei Partidului Democrat-Liberal. Emil Boc a fost votat ca lider al partidului de o majoritate absolută a delegaţilor. Câteva comentarii.

"UCM" Reşiţa şi-a înjumătăţit pierderile

OVIDIU VRÂNCEANUPiaţa de Capital / 16 mai 2011 /

Compania "UCM" Reşiţa (simbol UCM), specializată în producţia de motoare şi turbine, a anunţat că a încheiat primul trimestru al acestui an cu pierderi de 7,5 milioane de lei, mai puţin de jumătate din rezultatul negativ raportat în...

"Condmag" Braşov a trecut pe pierderi

Ovidiu VRÂNCEANUPiaţa de Capital / 16 mai 2011 /

Compania "Condmag" Braşov (simbol COMI) a încheiat primele trei luni ale acestui an cu pierderi de 4,5 milioane de lei, după ce în perioada similară a anului trecut anunţa un câştig net de 2,6 milioane de lei.

REVISTA PRESEI - 16.05.2011

Willy HomnerRevista Presei / 16 mai 2011

Directorul Fondului Monetar Internaţional este suspectat de agresiune sexuală împotriva unei angajate a Hotelului Sofitel din New York. Puţini cred că francezul îşi mai poate salva cariera.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 16.05.2011

V.R.Revista Presei / 16 mai 2011

FINANCIAL TIMES

Audierea lui Strauss-Kahn, amânată

Audierea în faţa tribunalului a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat la finele săptămânii trecute de agresiune sexuală, a foat amânată duminică seara. Avocatul lui...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo