O firmă din Turcia a investit 20 milioane de dolari într-un spital privat de oftalmologie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 16 mai 2011

Compania "European Eye Center", cu acţionariat majoritar turcesc, a inves-tit 20 de milioane de dolari într-un spital privat de oftalmologie în Bucureşti. Fondurile au fost alocate pentru reabilitarea clădirii fostei Case de Sănătate din Calea Şerban Vodă şi dotării cu echipamente.

Unitatea, denumită Europe Eye Hospital, are o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi, opt săli de operaţie şi 12 cabinete de consultaţii. Spitalul dispune de 30 de camere pentru pacienţi, trei saloane VIP şi patru saloa-ne postoperatorii, având o capacitate de examinare de 600 de pacienţi pe zi.

Anual, în unitate se pot realiza 30.000 de operaţii oftalmologice generale şi 25.000 de operaţii cu laser, inclusiv transplante de cornee.

Noul spital va asigura servicii complete de diagnosticare, chirurgie şi tratament oftalmologic la standarde europene şi va trata boli oculare, precum glaucomul, traumatisme oculare, afecţiuni vitreo-retiniene şi inflamaţiile oculare. În unitate vor lucra 30 de chirurgi.

Directorul medical al spitalului, prof. dr. Benone Cârstocea, a declarat că intenţionează să încheie un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, explicând că intervenţiile chirurgicale oftalmologice sunt foarte scumpe şi ar fi utilă o alocare financiară de la stat, informează Mediafax.

Reprezentanţii companiei estimea-ză că spitalul va atrage anual în jur de 30.000-40.000 de pacienţi din ţările învecinate, precum Republica Moldova, Ucraina, Albania şi Bulgaria.

Europe Eye va fi dotat şi cu o clinică mobilă de diagnostic şi operaţii, care va acorda examinări gratuite şi asistenţă românilor din zone defavorizate. Reprezentanţii companiei au precizat că în prezent caută parteneri financiari pentru această investiţie, care se ridică la peste o jumătate de milion de euro. În unitatea mobilă vor lucra în total 120 de persoane.

Reprezentanţii companiei iau în calcul deschiderea altor spitale în România pe termen lung, unul dintre oraşele avute în vedere fiind Clujul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb